Οι τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών για το θέμα των Στρατοπέδων – Βίντεο

Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών Στρατόπεδα ΤΕΘΑ
- Διαφήμιση -

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023, με μοναδικό θέμα συζήτησης:
“Ενημέρωση – Συζήτηση – Λήψη Αποφάσεων σχετικά με το θέμα των Στρατοπέδων”

Η διάρκεια της συνεδρίασης ξεπέρασε τις τρεις ώρες με τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετούνται επί του θέματος και να θέτουν ερωτήματα προς τον Δήμαρχο, μετά την εισηγητική του τοποθέτηση.

- Διαφήμιση -

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης, εξέθεσε στο Σώμα την ισχύουσα νομική κατάσταση για το θέμα των στρατοπέδων επαναλαμβάνοντας πως ο Δήμος Σερρών κατέχει πλήρως και νόμιμα συνολικά το στρατόπεδο “Παπαλουκά” (πυροβολικά), ενώ για το Στρατόπεδο “Εμμ.Παππά” (Αη- Γιάννης) διευκρίνισε πως ο Δήμος έχει στην κτήση του 39 στρέμματα από τα συνολικά 192, ενώ τα υπόλοιπα είναι αγνώστου ταυτότητος.
Αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την Μητρόπολη, μίλησε για τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και απάντησε στα ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων, αναφορικά με το “τι μέλλει γενέσθαι”.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Αριάδνης Παπαφωτίου η οποία δήλωσε πως η αμφισβήτηση της κτήσης των στρατοπέδων είναι υπαρκτή, γεγονός που εξόργισε τον δήμαρχο Σερραίων και άλλους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι τόνισαν πως η ομοφωνία αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντική και πως το θέμα δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Να αναφέρουμε πως πάρθηκε στο τέλος της συνεδρίασης η απόφαση, για σύνταξη ψηφίσματος κοινής αποδοχής και επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου, στους Υπουργούς που εμπλέκονται στη Διοικητική Επιτροπή του ΤΕΘΑ.

Οι σχετικές δηλώσεις του κ.Χρυσάφη:

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανου Φωτιάδη:

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ηλία Γκότση:

Οι δηλώσεις της επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων Αριάδνης Παπαφωτίου:

Οι δηλώσεις της επικεφαλής της παράταξης “ΕΝΤΟΣ” Βαρβάρας Μητλιάγκα:

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.