Οι 3 χώρες στις οποίες είναι πιο εύκολο να εγκατασταθεί κανείς για μια νέα ζωή στο εξωτερικό

3 χώρες μια νέα ζωή στο εξωτερικό Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ν», ισχύει ο σχετικός σχεδιασμός από πλευράς του εθνικού εκθεσιακού φορέα για συμμετοχή των ΗΑΕ ως
- Διαφήμιση -

Οι 3 χώρες στις οποίες είναι πιο εύκολο να εγκατασταθεί κανείς για μια νέα ζωή στο εξωτερικό

Οι ομογενείς που έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό λένε ότι το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σιγκαπούρη είναι τα τρία κορυφαία μέρη όπου είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθεί κανείς, σύμφωνα με έρευνα του 2022 Internations σε σχεδόν 12.000 ομογενείς σε όλο τον κόσμο.

- Διαφήμιση -

Η Internations, η ομάδα της κοινότητας των εκπατρισμένων με 4,5 εκατομμύρια μέλη σε 420 πόλεις σε όλο τον κόσμο, κατέταξε τις τοποθεσίες με βάση αυτό που αποκαλεί Expat Essentials Index, το οποίο λαμβάνει υπόψη τις εκτιμήσεις των νεοφερμένων για την ψηφιακή ζωή (όπως η πρόσβαση σε διοικητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο), τη στέγαση (προσιτή τιμή και ευκολία εύρεσης στέγης για τους εκπατρισμένους ειδικότερα), τα διοικητικά θέματα (όπως η ευκολία ανοίγματος ενός τοπικού τραπεζικού λογαριασμού ή η απόκτηση βίζας) και τη γλώσσα (όπως η δυνατότητα μετακίνησης χωρίς να χρειάζεται να μάθει κανείς μια νέα γλώσσα ή η ευκολία εκμάθησης της τοπικής γλώσσας).

3 χώρες μια νέα ζωή στο εξωτερικόΤο Μπαχρέιν κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ 52 τοποθεσιών, σύμφωνα με το Internations. Οι νεοεισερχόμενοι λένε ότι είναι εύκολο να βγάλουν βίζα, να βρουν στέγη, να έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου και να κυκλοφορούν χωρίς να μιλούν την τοπική γλώσσα.

Τα 10 κορυφαία μέρη όπου οι εκπατρισμένοι λένε ότι είναι εύκολο να εγκατασταθούν είναι:

1. Μπαχρέιν

2. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

3. Σιγκαπούρη

4. Εσθονία

5. Ομάν

6. Ινδονησία

7. Σαουδική Αραβία

8. Κατάρ

9. Κένυα

10. Καναδάς

Συνολικά, η Internations αναφέρει ότι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί της – Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σιγκαπούρη – προσφέρουν εύκολη επικοινωνία χωρίς μεγάλα γλωσσικά εμπόδια και θέτουν επίσης ελάχιστα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Εκπρόσωπος της Internations λέει στο CNBC Make It ότι και οι τρεις τοποθεσίες είναι γνωστές ως δημοφιλείς προορισμοί για ομογενείς και, εξαιτίας αυτού, μπορεί να έχουν προσαρμοστεί ώστε να διευκολύνουν τις νέες αφίξεις από το εξωτερικό. Σημειώνουν επίσης ότι η αγγλική γλώσσα είναι ευρέως διαδεδομένη σε αυτά τα μέρη, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τους ξένους να αντιμετωπίσουν τις γραφειοκρατικές και διοικητικές εκκρεμότητες κατά τη μετακίνησή τους.

Οι περισσότεροι εκπατρισμένοι που μετακομίζουν στο Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ και τη Σιγκαπούρη προέρχονται από την Ινδία, αναφέρει η Internations, και μετακομίζουν για λόγους που σχετίζονται με την εργασία τους (για να βρουν δουλειά μόνοι τους, για μια αποστολή στο εξωτερικό, επειδή είναι διεθνής πρόσληψη ή επειδή ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση). Αυτοί οι εκπατρισμένοι είναι πιο πιθανό να εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό ή τραπεζικό τομέα, σύμφωνα με τη Internations, και οι χώρες αυτές δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα για συνταξιούχους.

Η Βόρεια Αμερική και ο Καναδάς, συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα. Οι νέοι κάτοικοι εκεί λένε ότι είναι εύκολο να συναλλάσσονται με τις τοπικές αρχές, να ανοίγουν έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό και να έχουν πρόσβαση σε μια ισχυρή ψηφιακή υποδομή. Οι εκπατρισμένοι λένε, ωστόσο, ότι είναι σχετικά δύσκολο να βρουν προσιτή κατοικία.

Εν τω μεταξύ, στις τρεις τελευταίες χώρες όπου οι εκπατρισμένοι δυσκολεύονται να εγκατασταθούν περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα λόγω των δύσκολων γλωσσικών εμποδίων και της δύσκολης ψηφιακής υποδομής, αναφέρει η Internations.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.