Δ.Σερρών – Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Δ.Σερρών Καθαρισμός οικοπέδων Καθαρισμός οικοπέδων: Νέα απόφαση serrespost
- Διαφήμιση -

Δ.Σερρών – Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Η ανακοίνωση:
Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου η οποία διαρκεί από 1η Μαΐου 2023 έως και 31η Οκτωβρίου 2023, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, μέχρι την 30η Απριλίου, να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1301/τ.Β΄/18.03.2022) αναγράφεται ρητά η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων ως ακολούθως:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.
  • Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Καθαρισμός οικοπέδων: Νέα απόφαση serrespostΒάσει του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παράγραφος 26, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (0,50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό του οικοπέδου και επιβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 288 του Ποινικού κώδικα.

Για να μην βρεθεί ο Δήμος Σερρών στη δυσάρεστη θέση να επιβάλει πρόστιμα, παρακαλούνται οι δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και τους ακάλυπτους χώρους, ευθύνης τους, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Συμφέρον όλων των πολιτών είναι ένας Δήμος περιποιημένος, καθαρότερος και ασφαλής που θα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.