Ερώτηση Αβραμάκη: Τί μέλλει γενέσθαι με τους εργαζομένους στην καθαριότητα του ΔΙΠΑΕ;

Αβραμάκης εργαζόμενοι καθαριότητα ΔΙΠΑΕ
- Διαφήμιση -

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με ερώτηση του στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: “Τί πρόκειται να γίνει με το ζήτημα της καθαριότητας και με τους εργαζομένους στον τομέα αυτό στο ΔΙΠΑΕ;”

Αναλυτικά το κείμενο:
Το ζήτημα της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΔΙΠΑΕ καθώς και της ανάθεσης της σχετικής υπηρεσίας σε εργολάβο αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Λευτέρης Αβραμάκης. Την ερώτηση συνυπογράφουν 19 ακόμη βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

- Διαφήμιση -

Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρονται αρχικά στη λήξη των ως άνω συμβάσεων την 31.03.2023 και στο ενδεχόμενο να μείνει το ΔΙΠΑΕ χωρίς προσωπικό καθαριότητας μετά το χρονικό σημείο αυτό και μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργολάβο ανάδοχο, όποτε αυτή γίνει. Είναι αναγκαία, λοιπόν, η παράταση των συμβάσεων των μέχρι σήμερα εργαζομένων, ώστε να μη μείνει χωρίς καθαριότητα το ΔΙΠΑΕ. Επιπλέον, οι βουλευτές ρωτούν το αρμόδιο Υπουργείο τί πρόκειται να γίνει με τους 72 εργαζομένους στην καθαριότητα του ΔΙΠΑΕ μόλις τελειώσουν οι συμβάσεις τους.

Εν συνεχεία, οι βουλευτές θέτουν το ζήτημα της πολιτικής της κυβέρνησης να αναθέτει σε ιδιώτες εργολάβους – εταιρείες την παροχή υπηρεσιών σε κρατικές δομές αντί της απευθείας πρόσληψης σε αυτές φυσικών προσώπων ως εργαζομένων που κοστίζουν κατά κανόνα λιγότερο και εργάζονται σε μόνιμη βάση με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μάλιστα, και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ σε επιστολή του προς τη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ η καθαριότητα του Πανεπιστημίου, ως μόνιμη λειτουργική ανάγκη, πρέπει να ικανοποιείται μόνο μέσω της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, θέση που υιοθετεί ιστορικά και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλώντας εν προκειμένω το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να ακολουθήσει αυτή την πολιτική, που προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.