Βασίλης Τερζής: «Βουβός ο Δήμαρχος…!!!»

Ανακοίνωση Βασίλη Τερζή για την αποχώρηση από τις εκλογές Βασίλης Τερζής Ανακοίνωση νέων υποψηφίων Υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Βασίλης Τερζής Βασίλης Τερζής:«Βουβός ο Δήμαρχος Βασίλης Τερζής Led Βασίλης Τερζής Δημοτική Αρχή Λουλούδια το Πάσχα είδαμε στους Επιτάφιους serrespost
- Διαφήμιση -

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τερζής με τίτλο:
«Βουβός ο Δήμαρχος…!!!»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ.Τερζή:
Δύο φορές, στην προ ημερησίας Διαδικασία της 1ης Συνεδρίασης του Δ.Σ, (11 Ιανουαρίου) και στην πρόσφατη 11η Συνεδρίαση (15 Μαρτίου), απηύθυνα δυο ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο.
1ο Ερώτημα: Ποια είναι τα ονόματα των μελών της Ομάδας Έργου, για περαιτέρω έλεγχο ασφάλειας λειτουργίας των Σχολικών και Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και ποιο το πόρισμα;
2ο Ερώτημα: Ποιο είναι το όνομα της Εταιρείας του Ορκωτού λογιστή που ανέλαβε τον έλεγχο των πράξεων εφαρμογής; Υπάρχει ανάθεση;

Προς ενημέρωση

α) Επτά ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα της 5ης Δεκεμβρίου, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Δήμαρχος, δήλωσε μεταξύ άλλων, πως με κατεπείγουσα απόφασή του ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη σύσταση Ομάδας Έργου, για περαιτέρω έλεγχο ασφάλειας λειτουργίας των Σχολικών και Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.
Το ίδιο μας υπενθύμισε και στην έναρξη της 1ης Συνεδρίασης.
β) Στις 29 Νοεμβρίου 2021 προφορικώς και στις 6 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους γραπτώς, κατέθεσα σειρά ερωτημάτων που αφορά στα χρήματα από τις πράξεις εφαρμογής, που εισπράχθηκαν από τον Δήμο και τις αντίστοιχες δαπάνες – επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν.

- Διαφήμιση -

Τότε ο κ. Δήμαρχος δεσμεύθηκε πως το θέμα θα διερευνηθεί σε βάθος και διαχρονικά.
Στις 26 10 2022, στην 25η Συνεδρίαση, σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη, η διαδικασία είναι δύσκολη, είναι πολύπλοκη, αναμένουμε το αποτέλεσμα του ελέγχου από ορκωτό λογιστή, το εύρος του προβλήματος πάει πολύ βαθιά.
Στην εκτέλεση του προϋπολογισμού 2022, υπήρχε στον κωδικό 00.6117.015, «αμοιβή ορκωτού λογιστού, για έλεγχο εσόδων πράξεων εφαρμογής». Σε αυτόν τον κωδικό το 2022 δεν έγινε καμία κίνηση (ενταλματοποίηση και πληρωμή). Ο αντίστοιχος κωδικός και εγγραφή απουσιάζει από τον Προϋπολογισμό του 2023 ως συνεχιζόμενη δαπάνη.

Επιπλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το αρμόδιο όργανο, δεν ελήφθη καμία απόφαση για ορισμό Ορκωτού Λογιστού για το συγκεκριμένο θέμα.
Και τις δύο φορές ο κ. Δήμαρχος δεν απάντησε, απαξίωση…;;;
«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος…»

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.