Ερώτηση Σκουρλέτη – Αβραμάκη για να θεσπιστεί σαφές πλαίσιο συντήρησης και ελέγχου ασφαλείας στα σχολικά κτίρια

Λευτέρης Αβραμάκης ασφάλεια σχολικά κτίρια Ομιλία Αβραμάκη νομοσχέδιο Υπουργείου Υγείας Ερώτηση Αβραμάκη - Αραχωβίτη για τις αποζημιώσεις στον ΤΟΕΒ Νιγρίτα Ερώτηση Λ. Αβραμάκη Βουλή-serrespost
- Διαφήμιση -

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή κατόπιν πρωτοβουλίας των Βουλευτών Π. Σκουρλέτη – Λ. Αβραμάκη και τη συνυπογραφή 47 ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την οποία ζητούν την εφαρμογή νέου πλαισίου συντήρησης και ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών κτιρίων.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:
Νέα ερώτηση για το πλαίσιο συντήρησης και ελέγχου της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων κατέθεσαν 49 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατόπιν πρωτοβουλίας των Βουλευτών Πάνου Σκουρλέτη και Λευτέρη Αβραμάκη.

- Διαφήμιση -

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι η τραγική απώλεια του μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών ανέδειξε την αναγκαιότητα θέσπισης νέου πλαισίου συντήρησης και ελέγχου ασφαλείας των σχολικών κτιρίων, που θα ορίζει με σαφήνεια ότι οι αναγκαίες κάθε φορά εργασίες δεν θα πραγματοποιούνται παράλληλα με το σχολικό ωράριο. Ενώ όμως η θέσπιση νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα και ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για πραγματοποίηση ακόμα και οικοδομικών εργασιών παρουσία μαθητών και νηπίων, η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί, αφού στην προηγούμενη σχετική ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με πρωτοβουλία του Λευτέρη Αβραμάκη (Αρ. πρωτ. 1355/09-12-2022), ο παραιτηθείς Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και η Υπουργός Παιδείας δήλωσαν αναρμόδιοι να ασχοληθούν με το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών ουδέποτε απάντησε.

Οι Βουλευτές ζητούν τη θέσπιση και εφαρμογή σαφούς κανονιστικού πλαισίου για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και υποδομής στις σχολικές μονάδες, την συνδρομή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και των Υπουργείων σε συντονισμό με τους Δήμους προκειμένου οι αναγκαίες εργασίες να γίνονται χωρίς την παρουσία μαθητών και την ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό και πόρους για την έγκαιρη αποπεράτωση όλων των εργασιών .

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.