Βασίλης Τερζής: «Ούτε για την υπηρεσία φροντίσαμε να κρατήσουμε καυσόξυλα…»

83
Βασίλης Τερζής καυσόξυλα Βασίλης Τερζής: «1 χρόνο αναβολή οδός Κοραή Βασίλης Τερζής Κινητικότητα Βασίλης Τερζής σχολικά κυλικεία Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός serrespost 28 Φεβρουαρίου 2022, ήταν η καταληκτική ημερομηνία, για την υπηρεσιακή επικαιροποίηση του Προϋπολογισμού. Ακολουθεί η κατάθεση και έγκριση από
- Διαφήμιση -

Βασίλης Τερζής: «Ούτε για την υπηρεσία φροντίσαμε να κρατήσουμε καυσόξυλα…»

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δ.Σερρών Βασίλης Τερζής, με θέμα:«Ούτε για την υπηρεσία φροντίσαμε να κρατήσουμε καυσόξυλα…»

- Διαφήμιση -

Το πλήρες κείμενο του κ.Τερζή:

”489,80€, για προμήθεια καυσόξυλων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Τρεις φορές μέσα στα δύο προηγούμενα χρόνια, κατατέθηκε πρόταση στην αίθουσα του Δ.Σ, να εκμεταλλευθούμε την ξυλεία από τα κλαδέματα και τις κοπές δέντρων, στις οποίες προβαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου και ο εργολάβος. Να μπορεί ο Δήμος να τη διαθέτει δωρεάν στους Σερραίους πολίτες με πολύ χαμηλό εισόδημα αλλά και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των υπηρεσιών του.

Με τα πολλά την 3η φορά και αφού προηγήθηκε και γραπτή ερώτηση, ο Αντιδήμαρχος πρασίνου, ενώ στις προηγούμενες δήλωσε πως αυτό είναι πρακτικά δύσκολο να γίνει, μας απάντησε πως αυτό γίνεται. Δεν έδωσε όμως απάντηση όταν ρωτήθηκε πως γίνεται αυτή η διανομή; που; και σε ποιους; μιας και δεν υπάρχει καμιά πρόσκληση ή ανακοίνωση. Δε μιλώ για τη διανομή καυσόξυλων, για την ενίσχυση των ευάλωτων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά, από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου. Πράξη αξιέπαινη, για την οποία οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια. Για αυτή τη δράση γίνεται μελέτη, υπάρχει κωδικός προμήθειας και δαπάνης, διερεύνηση και αγορά της ξυλείας που θα διατεθεί. Περίπου 1 κυβικό θα διανεμηθεί σε σχεδόν 70 ωφελούμενους. Μιλώ για τους τόνους ξυλείας από τα ετήσια κλαδέματα και κοπές δέντρων. Θα μπορούσαν να αυξήσουν των αριθμό των δικαιούχων και την ποσότητα.

Θυμόμαστε την κακοκαιρία και τη χιονόπτωση που έπληξε περιοχές της Αττικής τον περασμένο χειμώνα; Να λοιπόν τι έκαναν στον Δήμο Γλυφάδας. «Τι να κάνουμε με τα πολλά δέντρα και κλαδιά που μαζέψαμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Γλυφάδας, αφού τα έριξε η σφοδρή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας; Αντί, λοιπόν, να τα πετάξουμε σε
έναν τεμαχιστή, επιλέγουμε την πιο ουσιαστική και χρήσιμη λύση: Όλα τα δέντρα και κλαδιά ήδη τεμαχίζονται με ευθύνη του δήμου μας και θα διανεμηθούν δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις πολλές κρύες ημέρες που έχει ακόμα αυτός ο χειμώνας», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου. Όπως διευκρινίζεται, όποιος δημότης ή κάτοικος της Γλυφάδας επιθυμεί να πάρει δωρεάν ξύλα, θα πρέπει να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα https://www.glyfada.gr/index.php/home/freewood και στη συνέχεια θα επικοινωνούν μαζί του οι υπεύθυνοι του Δήμου Γλυφάδας, για να λάβει οδηγίες πώς θα παραλάβει τα ξύλα που θα φορτωθούν στο πορτ-μπαγκάζ ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Τα ξύλα θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, ωστόσο σύμφωνα με τον δήμαρχο Γλυφάδας, «το σχέδιο που βάλαμε μπροστά θα συνεχιστεί, με νέες διανομές, όταν έχουμε επαρκείς ποσότητες από όλα τα κλαδέματα που συγκεντρώνουμε καθημερινά απ’ όλη τη Γλυφάδα». Τότε ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε στις 7.000 σε ένα 24ωρο! Εκεί έκαναν και κάτι ακόμη. Προχώρησαν πιλοτικά και στη διανομή ελαιόλαδου, από τα δέντρα που υπάρχουν στα πεζοδρόμια και σε δημόσιους χώρους.

Εδώ διαβάζουμε στο πρόγραμμα «Διαύγεια», στις 20 Σεπτεμβρίου, χρηματικό ένταλμα 489,80€, για προμήθεια καυσόξυλων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου. Τουλάχιστον για τις υπηρεσίες του Δήμου, θα έπρεπε να υπάρξει μια μέριμνα να εκμεταλλευτούν την ξυλεία από τις κοπές και τα κλαδέματα. Αλλού γίνεται, σε κάποιους μπορεί να φαίνεται δύσκολο ή μικρό το ποσό. Το θέμα είναι να σέβεσαι πραγματικά και να αξιοποιείς μέχρι και το τελευταίο ευρώ Δημόσιου χρήματος. Δε μας περισσεύουν, ειδικά σε μια συγκυρία που οι ανάγκες αυξάνονται δραματικά, τα προβλήματα εντείνονται και ο πληθωρισμός εκτινάσσει τις τιμές στα ύψη, μαζί και όλες τις μορφές θέρμανσης. Εκτός των άλλων υπάρχει και ο συμβολισμός, διότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα.”

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.