Τα σενάρια αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών το 2023- Ποιους αφορά

62
σενάρια αύξησης ασφαλιστικών εισφορών -serrespost
- Διαφήμιση -

Τα σενάρια αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών το 2023- Ποιους αφορά

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Εργασίας και συνολικά στην κυβέρνηση για το εύρος της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η/1/2023, για 1,2 εκατομμύριο μη μισθωτούς, η οποία προκαλείται από τον υψηλό πληθωρισμό.

- Διαφήμιση -

Με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη του πληθωρισμού στους επόμενους μήνες του 2022, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα υπερβεί το 8%, ποσοστό που είναι υψηλό και θα προκαλέσει αντιδράσεις. Ωστόσο, επειδή η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά και είναι σύνηθες σε τέτοιες περιόδους να αποφεύγονται εισπρακτικά μέτρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να περιοριστεί η αύξηση των εισφορών και αντί της αναπροσαρμογής τους κατά το 100% της μεταβολής του πληθωρισμού, το ποσοστό να διαμορφωθεί χαμηλότερα.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση» (ν.4670/20), ο οποίος προβλέπει πως οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, θα αναπροσαρμοστούν το 2023, σύμφωνα με τον μέσο πληθωρισμό του…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.