Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων: « Με 1εκ.ευρώ ζημιώθηκε ο Δήμος Σερρών επειδή ο κ.Χρυσάφης δεν υλοποίησε τα LED της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής»

205
Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων-serrespost
- Διαφήμιση -

Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων: « Με 1εκ.ευρώ ζημιώθηκε ο Δήμος Σερρών επειδή ο κ.Χρυσάφης δεν υλοποίησε τα LED της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής»

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων, αναφέρθηκε στο θέμα των LED και στο γεγονός ότι ο Δήμος Σερρών ζημιώθηκε περίπου με 1 εκ. ευρώ συνολικά από τη Δημοτική αρχή του κ.Χρυσάφη.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση:

- Διαφήμιση -

”Η Δημοτική αρχή του Χρυσάφη, επειδή δεν επανέλαβε τον άγονο διαγωνισμό για το θέμα των LED που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, για να αντικαταστήσει τους συμβατικούς λαμπτήρες με φωτιστικά led, ζημιώθηκε ο Δήμος Σερρών περίπου με 1 εκ. ευρώ συνολικά για τα έτη 2020, 2021, 2022, ενώ παράλληλα στέρησε τον Δήμο από τα φωτιστικά led.

Υπενθυμίζουμε, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων παρέδωσε στη σημερινή δημοτική αρχή έτοιμη διαδικασία προϋπολογισμού 2.940.000 ευρώ για την αντικατάσταση με φωτιστικά LED του 40% των συμβατικών λαμπτήρων, που κατανάλωναν το 67% του ηλεκτρικού ρεύματος (δηλαδή θα γινόταν αντικατάσταση των πιο ενεργοβόρων συμβατικών λαμπτήρων), όπως προβλεπόταν και ο Δήμος Σερρών από την εξοικονόμηση ενέργειας που θα προέκυπτε θα πλήρωνε στη ΔΕΗ περίπου 370.000 ευρώ λιγότερα κάθε χρόνο. Η όλη διαδικασία που ετοίμασε η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων για το θέμα των LED κατέληξε σε άγονο διαγωνισμό.

Η σημερινή δημοτική αρχή, εάν ήθελε μπορούσε να επαναλάβει το διαγωνισμό με αποτέλεσμα την αντικατάσταση με φωτιστικά led του 40% των συμβατικών λαμπτήρων, που κατανάλωναν το 67% του ηλεκτρικού ρεύματος και θα ωφελούνταν οικονομικά ο Δήμος Σερρών, διότι θα πλήρωνε κάθε χρόνο 370.000 ευρώ λιγότερα στη ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Χρυσάφης αποφάσισε την αντικατάσταση του συνόλου των συμβατικών λαμπτήρων του Δήμου Σερρών με φωτιστικά led. Για το έργο αυτό αρχικά ανακοίνωσε προϋπολογισμό 12 εκ. ευρώ, εν συνεχεία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με ημερομηνία 01-9-2021 εισηγήθηκε προϋπολογισμό 8 (οκτώ) εκ. ευρώ και
μετά τις αντιδράσεις των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην ίδια συνεδρίαση ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 6.369.000 ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα πολλά ερωτηματικά.

Τελικά η δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη δεν υλοποίησε το έργο αυτό και έμεινε άπραγη ως συνήθως. Αποτέλεσμα; Να ζημιωθεί ο Δήμος Σερρών με 1 εκ. ευρώ στα τρία τελευταία χρόνια και παράλληλα να μην επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της αντικατάστασης των συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά led, κάτι που θα ήταν ευεργετικό για το Δήμο και τους δημότες, τώρα μάλιστα πολύ περισσότερο και λόγω της ενεργειακής κρίσης.”

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.