Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς παίρνουν σειρά για αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ

91
αποζημιώσεις ΕΛΓΑ
- Διαφήμιση -

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να πάρουν σειρά για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από το Παγγαίο Καβάλας, το Κιλκίς και τις Σέρρες, οι οποίοι είδαν τις παραγωγές τους να υφίστανται εκτεταμένες καταστροφές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση του περασμένου Ιουλίου.

«Τις επόμενες μέρες, το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις αρμοδίως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης στη ΔΕΘ για το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην άμεση κρατική αρωγή, στις περιπτώσεις εκδήλωσης φυσικών καταστροφών.

- Διαφήμιση -

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού, σε αυτή τη φάση, οι προκαταβολές που θα δοθούν στους αγρότες, θα αφορούν τις ζημίες από τη χαλαζόπτωση στα επιτραπέζια σταφύλια και το βαμβάκι, ενώ για τα ελαιόδεντρα η διαδικασία θα πάει λίγο πιο πίσω.

Όσον αφορά στο συνολικό κονδύλιο που αναμένεται να μοιραστεί, ο κ. Λυκουρέντζος απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.