«Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Παράταση έως 1 Νοεμβρίου για τις αγορές του προγράμματος

72
«Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» Παράταση-serrespost
- Διαφήμιση -

«Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Παράταση έως 1 Νοεμβρίου για τις αγορές του προγράμματος

Την παράταση της προθεσμίας περιόδου αγορών με χρήση κουπονιών νέων μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

- Διαφήμιση -

Η νέα καταληκτική ημερομηνία αγορών είναι η 1η Νοεμβρίου 2022, ενώ η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και εξειδίκευσε το οικονομικό επιτελείο αυτή την εβδομάδα προβλέπεται αύξηση των δικαιούχων του προγράμματος. Συγκεκιρμένα ανακοινώθηκε ότι οι δικαιούχοι αυξάνονται κατά 200.000. Το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 140 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από συγχρηματοδοτουμενους πόρους

Αρχικά από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάχθηκαν στις «οριστικά επιλέξιμες».

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.