ΠΚΜ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος επαγγελματιών για την «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023»

78
ΠΚΜ 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023-serrespost
- Διαφήμιση -

ΠΚΜ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος επαγγελματιών για την «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθεται να συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023–The Greek Fine Food Exhibition», που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως και 6 Φεβρουαρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα.

- Διαφήμιση -

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, έπειτα από σχετική απόφαση της διοργανώτριας εταιρείας RM INTERNATIONAL – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, που αναγνωρίζει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και την τιμά με ξεχωριστό, ενιαίο χώρο. Πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τα τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, χυμούς, γλυκά και μαρμελάδες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, και φυσικά τα κρασιά της περιοχής. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία μέσα από γευστικές δοκιμές και γαστρονομικά δρώμενα να γνωρίσουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης, να ενημερωθούν από τους παραγωγούς και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εισάγει για πρώτη φορά τον όρο F2B [Food to Business] στοχεύοντας
στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και καναλιών διανομής, θέλοντας να
δώσει λύσεις σε καίρια ζητήματα, όπως αυτά της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης για προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας και της ανάγκης για ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής. Έτσι, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ γίνεται η πρώτη αμιγώς F2B έκθεση artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται o κλάδος της μεγάλης λιανικής(super market), της μικρής λιανικής (παντοπωλεία, delicatessen), του Τουρισμού(Ξενοδοχεία, villas, yachting etc) και της Εστίασης(Εστιατόρια, bars, wine), κάτω από την κοινή ομπρέλα της έκθεσης, όπου κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο, σημαντικοί buyers θα έχουν τη δυνατότητα να συναντούν απευθείας τους παραγωγούς στην αρχή της σεζόν.

Επιπλέον, όλοι οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους δωρεάν και διαδικτυακά, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.thedelifair.gr, για έναν ολόκληρο χρόνο και να συνομιλήσουν με επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω των virtual B2B συναντήσεων.

Για πρώτη φορά φέτος στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου με θέματα που απασχολούν την προώθηση των  επιχειρήσεων, την ασφάλεια των τροφίμων, το food waste, τις νέες γαστρονομικές τάσεις, τα “μυστικά” της μαγειρικής τέχνης και πολλά ακόμη.

Στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» διακεκριμένοι chefs θα παρουσιάσουν ελληνικές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τα premium προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης, ενώ θα πραγματοποιηθούν στοχευμένα workshops γύρω από την μαγειρική τέχνη και «Food Expert Stories» από επιτυχημένους επαγγελματίες του κλάδου.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενης Περιφέρειας, θα πλαισιωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από γαστρονομικές εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, συνεχίζοντας την καμπάνια για την προβολή και προώθηση της Μακεδονικής κουζίνας, αναδεικνύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως. Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση, δίνοντας αφενός τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και δείχνοντας, αφετέρου, τον επαγγελματισμό των παραγωγών αλλά και της Περιφέρειάς μας, που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία
διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να αποστείλουν συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος – φόρμα συμμετοχής: https://docs.google.com/document/d/165zhBVbCN7MT4nyA7qF8Z1bkChCnqkwqDtT_NX1Ilts/edit  στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr, το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313- 330350 κα Γλυκερία Καραλή, 2313-330391 κα Τσιαμπαλή Χαρίκλεια και 2313330052 κα Μαρία Ελευθεριάδου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.