Χρυσό – Συναυλία: “Με δυο πατρίδες” (αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή)

452
Χρυσό - Συναυλία: “Με δυο πατρίδες”
- Διαφήμιση -

Η ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ.Εμμ.Παππά, διοργανώνει μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η συναυλία με τίτλο “Με δυο πατρίδες…” περιλαμβάνει ιστορική αφήγηση των γεγονότων που συγκλόνισαν τη νεότερη Ελλάδα και οδήγησαν στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, της καθ’ ημάς Ανατολής.

- Διαφήμιση -

Μια βραδιά αφιερωμένη στον πολιτισμό της Θράκης, του Πόντου και της ευρύτερης Μικρασίας και στους Έλληνες πρόσφυγες που έζησαν και πέθαναν “Με δυο πατρίδες…”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στο Χρυσό, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Στιγμιότυπο από την συναυλία “Με δυο πατρίδες…” στο Διοικητήριο των Σερρών ΠΕ Σερρών: Συγκίνησε τους Σερραίους η συναυλία serrespost
Στιγμιότυπο από την συναυλία “Με δυο πατρίδες…” στο Διοικητήριο των Σερρών

Συμμετέχουν:
Θοδωρής Μπιτζίδης – Κιθάρα και τραγούδι
Αθανάσιος Πάντας – Πιάνο
Γιώργος Χονδρογιάννης – Μπουζούκι
Κυριάκος Κατσαβός – Ποντιακή λύρα και τραγούδι

Το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής “Εν Τράτα”:
Ελένη Μελίνα Μπιτζίδου – Σαντούρι και τραγούδι
Χρήστος Δανάς – Βιολί
Μιχάλης Αναστασίου – Λαούτο και τραγούδι
Nίκος Βαρελάς – Κρουστά

Αφήγηση – Φανή Ασπογαλή

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρακολουθήστε στιγμιότυπα από τη συναυλία “Με δυο πατρίδες…” που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο των Σερρών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρακολουθήστε στιγμιότυπα από τη συναυλία “Με δυο πατρίδες…” που πραγματοποιήθηκε στα Άνω Πορόια του Δ.Σιντικής.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.