Συντάξεις: Τριπλή αύξηση στις αποδοχές το 2023 – Οι μεγάλοι κερδισμένοι μετά από 12 χρόνια

216
Συντάξεις Τριπλή αύξηση στις αποδοχές 2023-serrespost
- Διαφήμιση -

Συντάξεις: Τριπλή αύξηση στις αποδοχές το 2023 – Οι μεγάλοι κερδισμένοι μετά από 12 χρόνια

Τριπλή αύξηση στις συντάξεις τους θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι από το 2023 ενώ εκκρεμεί ακόμα η πολιτική απόφαση για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

- Διαφήμιση -

Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι που θα καρπωθούν την αύξηση που εκτιμάται ότι θα κινηθεί ακόμα και στα επίπεδα του 6% με τον Χρήστο Σταϊικούρα να δηλώνει ότι «είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω του πληθωρισμού».

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι οι συνταξιούχοι αυτοί θα δουν την αύξηση των αποδοχών τους από τον Δεκέμβριο του 2022 αφού οι συντάξεις προπληρώνονται.

Ο λόγος, πάντως, που η αύξηση αυτή δεν θα αφορά περισσότερους συνταξιούχους κρύβεται στο γεγονός ότι όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα δουν μόνο λογιστική αύξηση και όχι στην τσέπη τους καθώς η αναπροσαρμογή που δικαιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα συμψηφιστεί.

Παράλληλα από το 2023 καταργείται η φορολογική εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατείται από συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ καθώς αφορά φορολογητέα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Η τρίτη αύξηση αφορά 280.000 παλαιούς συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης που μηδένισαν την προσωπική διαφορά και δικαιούνται να πληρωθούν την 4η δόση αύξησης του επανυπολογισμού.

 

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.