Η 9χρονη ταλαντούχα Σερραία της Ρυθμικής Γεωργία Ματραπάζη στο serrespost

485
ρυθμικής γυμναστικής Γεωργία Ματραπάζη Serrespost-serrespost
- Διαφήμιση -

Η διακεκριμένη αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Γεωργία Ματραπάζη στο serrespost

Το Serrespost είχε την χαρά να “φιλοξενήσει” μια ταλαντούχα αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, τη Γεωργία Ματραπάζη, η οποία ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη ρυθμική στην ηλικία των 6 ετών.

- Διαφήμιση -

Η 9χρονη αθλήτρια από τις Σέρρες, αποτελεί μέλος του Α.Σ. Αίολος Σερρών, ο οποίος απαρτίζεται συνολικά από 35 αθλήτριες.

Με αφορμή την πρόκρισή της στους τελικούς των Πανελληνίων Αγώνων Ρυθμικής Γυμναστικής, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας «Ιωάννης Μελισσανίδης» και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, μας μίλησε τόσο η ίδια όσο και η προπονήτριά της, η Κική Πασχαλίδου.

Βασικά θέματα της συζήτησής μας ήταν η μέχρι στιγμής “διαδρομή” στη ρυθμική, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις εγκαταστάσεις στις Σέρρες, αλλά και τα όνειρα της Γεωργίας για το μέλλον.

Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας «Ιωάννης Μελισσανιδης» και η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου

Αναλυτικά όσα είπαν:

Πόσο απαιτητικό είναι για μια μικρή αθλήτρια να μείνει πειθαρχημένη στο συνεχές πρόγραμμα;
Γεωργία Ματραπάζη: Είναι δύσκολο γιατί θέλει προσπάθεια και χρόνο καθώς προπονούμαι 2 ώρες καθημερινά, αλλά είναι το άθλημα που έχω επιλέξει και αγαπώ να κάνω.

ρυθμικής γυμναστικής Γεωργία Ματραπάζη Serrespost-serrespost

Ποιο είναι το πιο δύσκολο όργανο στη ρυθμική γυμναστική και ποιο το αγαπημένο σου;
Γεωργία Ματραπάζη: Το πιο δύσκολο όργανο για εμένα στην κατηγορία μου είναι η μπάλα. Το αγαπημένο μου είναι το σχοινάκι.

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην Τελική Φάση Ρυθμικής Γυμναστικής Παγκορασίδων, ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
Γεωργία Ματραπάζη: Ο επόμενος μου στόχος είναι να καταφέρω ξανά να περάσω στην Τελική Φάση των αγώνων, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να κατακτήσω μια καλή θέση.

Πού θα ήθελες να δεις την Γεωργία σε 10 χρόνια από τώρα;                                      Γεωργία Ματραπάζη: Σε 10 χρόνια από τώρα θέλω να είμαι ακόμα αθλήτρια ρυθμικής και να έχω κατακτήσει σημαντικές θέσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες.

Κική Πασχαλίδου: ”Το μόνο που ζητάμε είναι ώρες σε ένα κλειστό γυμναστήριο ψηλοτάβανο, διότι χωρίς αυτό είναι αβέβαιο το μέλλον του συλλόγου”

Ποια θεωρείται ότι είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια αθλήτρια να ξεχωρίσει ;
Κική Πασχαλίδου: Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που κάνει μια αθλήτρια να ξεχωρίσει είναι ο χαρακτήρας της. Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο η σωματοδομή και η κλίση του παιδιού στο άθλημα, το οποίο φαίνεται από πολύ νωρίς καθώς προτιμούμε για το αγωνιστικό επίπεδο παιδάκια που είναι από τη φύση τους πιο ευλύγιστα και πληρούν κάποιες προδιαγραφές. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αγαπάει αυτό που κάνει, να έχει ενθουσιασμό και όρεξη για προπόνηση, πειθαρχεία, εργατικότητα, επιμονή και ψυχική ανθεκτικότητα διότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς κόπο.

Στις Σέρρες υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και ο εξοπλισμός που απαιτείται ώστε οι αθλήτριες να μπορέσουν να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους ;
Κική Πασχαλίδου: Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές ούτε οι κατάλληλες συνθήκες προπόνησης. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μετέωροι, καθώς το σχολικό γυμναστήριο που μας παραχωρούνταν είναι ακατάλληλο για χρήση. Έχουμε αναφέρει τα προβλήματα αυτά πολλές φορές. Το μόνο που ζητάμε είναι ώρες σε ένα κλειστό γυμναστήριο ψηλοτάβανο, διότι χωρίς αυτό είναι αβέβαιο το μέλλον του συλλόγου και του αγωνιστικού τμήματος της ρυθμικής. Ελπίζουμε ο Δήμος να μας βοηθήσει έτσι ώστε να αναπτύξουμε το άθλημα της ρυθμικής και να αναδείξουμε το Δήμο μας μέσω αυτού , διότι έχουμε πολλά ταλέντα.

Όταν οι οικονομικές ανάγκες πιέζουν την αθλήτρια, δεν θα χρειαζόταν ένα είδος
οικονομικής βοήθειας;
Κική Πασχαλίδου: Σίγουρα η οικονομική στήριξη με την εύρεση χορηγών θα βοηθούσε αρκετά τις αθλήτριες μας, διότι όλα τα έξοδα που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε αγώνες, τα κορμάκια, τα όργανα, τα ξενοδοχεία, οι μετακινήσεις κ.α. τα επωμίζονται οι γονείς και πολλές φορές δρουν αποτρεπτικά για κάποιες οικογένειες.

Πού θα θέλατε να δεις την Γεωργία σε 10 χρόνια από τώρα;                                    Κική Πασχαλίδου: Σε 10 χρόνια θα ήθελα να δω την Γεωργία να βρίσκεται στην Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής και να λαμβάνει μέρος σε αγώνες του εξωτερικού με το εθνόσημο εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Ρεπορτάζ: Στέλλα Σαρακατσιάνου

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.