Βασίλης Τερζής: «Ρώτησα για την αντιπυρική προστασία του Δήμου και έσπευσαν ταχέως…»

Βασίλης Τερζής-serrespost
- Διαφήμιση -

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τερζής, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο: «Ρώτησα για την αντιπυρική προστασία του Δήμου και έσπευσαν ταχέως …»

Και αναφέρει αναλυτικά:

- Διαφήμιση -

Να λοιπόν γιατί πρέπει να ελέγχει, να ρωτά και να προτείνει φανερά και ευθέως η Αντιπολίτευση.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 27 Ιουλίου, έθεσα προ ημερησίας, δύο ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή.

Το πρώτο, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έπλητταν και κατέστρεφαν για άλλη μια φορά το φυσικό πλούτο της χώρας και ιδιοκτησίες. Ρώτησα να ενημερωθούν οι Σερραίοι, για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιπυρική προστασία του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, στο μέτρο του δυνατού και τα διαθέσιμα οικονομικά και τεχνικά μέσα, εάν έχουν πραγματοποιηθεί: Επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης, καθαρισμοί των ευαίσθητών και επικίνδυνων περιοχών, διανοίξεις οδών πρόσβασης και διαφυγής, επικοινωνία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς (πυροσβεστική, δασαρχείο, αστυνομία, Περιφέρεια), συντονισμός συγκέντρωση και ενημέρωση με τις εθελοντικές ομάδες που είναι καταγεγραμμένες στο σχέδιο, προετοιμασία για εκμίσθωση μηχανημάτων ιδιωτών, καθαρισμός των δημοτικών οικοπέδων, μέριμνα για τον αντίστοιχο καθαρισμό των ιδιωτικών και επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες που τα έχουν εγκαταλείψει, μετατρέποντάς τα σε εστίες μόλυνσης και εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σήμερα διαβάζω Δ.Τ, για την επίβλεψη που πραγματοποιήθηκε στη 1 Αυγούστου, στον καθαρισμό του περιαστικού δάσους του λόφου «Κουλά». Μήνυμα του κ. Δημάρχου για ιδιαίτερη προσοχή αυτή την περίοδο, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών καθώς και κάλεσμα σε πολίτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις εθελοντικές ομάδες να επικοινωνήσουν με τον Δήμο.

Ευτυχώς και εύχομαι να συνεχιστεί, δεν είχαμε έως σήμερα κανένα δυσάρεστο περιστατικό. Διότι όλα αυτά προετοιμάζονται και γνωστοποιούνται πριν το καλοκαίρι. Εκτός και εάν έγιναν και δεν ανακοινώθηκαν. Λίγο δύσκολο να πήγε «χαμένη» τέτοια ευκαιρία!!

Το είπαμε πολλές φορές, στις Σέρρες «ο Θεός είναι μεγάλος»…

2ον, όταν τον Ιανουάριο του 2019, πρότεινα στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στο Δ.Σ, να διευρυνθούν οι εθελοντικές ομάδες που περιλαμβάνει το σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών, έλαβα αρνητική απάντηση από το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι τα μέλη αυτών πρέπει να είναι εκπαιδευμένα και να έχουν εμπειρία, ΣΩΣΤΑ!!! Επομένως και τώρα κάνουμε έκκληση για έμπειρους και εκπαιδευμένους πολίτες.

Υ.Γ. Στις 7 Φεβρουαρίου 2022, στον απολογισμό του κ. Δημάρχου για το έτος 2020, παίρνοντας το λόγο αλλά και την επομένη σε Δ.Τ. ανάμεσα στα άλλα μίλησα και έγραψα για τις υπερβολικές, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, σε αριθμό και τακτική, 50 μετακινήσεις μόνιμων Δημοτικών Υπαλλήλων με απόφαση και υπογραφή Δημάρχου. Τότε κανείς δε τοποθετήθηκε θετικά ή αρνητικά. Χαίρομαι που το πρόβλημα το ανακάλυψαν τώρα που συνεχίζεται.

Έπεται και συνέχεια, διότι τα γραπτά και οι μαγνητοσκοπημένες συνεδριάσεις του Δ.Σ μένουν. Έτσι θα ανακαλύψουν και θα θυμηθούν πολλά για τα οποία είχα τις θεσμικές πάντα παρατηρήσεις αλλά και τις προτάσεις μου πάνω από όλα

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.