Πρόστιμα για πεζούς έως και 200 ευρώ!

Πρόστιμα για πεζούς serrespost
- Διαφήμιση -

Πρόστιμα για πεζούς έως και 200 ευρώ!

Όταν κινούμαστε σε δημόσιο δρόμο έχουμε υποχρεώσεις που ίσως να μην ξέρουμε. Αν δεν τις τηρούμε υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθούμε με χρηματικό πρόστιμο, όπως ορίζει ο ΚΟΚ…

- Διαφήμιση -

Ο ΚΟΚ δεν αφορά μόνο όσους κινούνται κάνοντας χρήση οχήματος αλλά και όσους κινούνται πεζή. Αν και λίγο πολύ είναι γνωστό πως υπάρχουν πρόστιμα για τους παραβάτες, ελάχιστοι γνωρίζουν ποιες είναι οι παραβάσεις και ποια θεωρείται αντικανονική συμπεριφορά που επιφέρει οικονομικό πρόστιμο.

Η πιο κλασική παράβαση που σχεδόν όλοι οι Έλληνες κάνουν είναι η κίνηση στο οδόστρωμα και όχι στο πεζοδρόμιο. Αυτή η κατά τα άλλα αθώα παράβαση, τιμωρείται από τον ΚΟΚ με χρηματικό πρόστιμο 20 ευρώ!

Άλλη κλασική παράβαση που κάνουν οι πεζοί είναι να περνούν κάθετα το δρόμο και να μην το πράττουν από τις διαβάσεις. Ο πεζός λοιπόν που διασχίζει το οδόστρωμα και δεν περνάει από τις υπάρχουσες διαβάσεις τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 20 ευρώ!

Μη σταματάς όταν διασχίζεις το δρόμο
Τα… 20 ευρώ είναι ένα πρόστιμο που ισχύει για αρκετές παραβάσεις πεζών. Όπως και στην περίπτωση που ο πεζός την ώρα που διασχίζει το οδόστρωμα, καθυστερεί να το κάνει ή σταματά χωρίς… δικαιολογία.

Περπατάς στην εθνική οδό; Πρόστιμο 100 ευρώ
Ο ΚΟΚ προβλέπει ακόμα πιο αυστηρές χρηματικές ποινές που φτάνουν έως και τα 200 ευρώ. Οι περιπτώσεις αφορούν σε πεζό που επανατοποθετεί, εγκαταλείπει αντικείμενα ή υλικά στο δρόμο παρακωλύοντας την κυκλοφορία οχημάτων αλλά και πεζών, ενώ με το ίδιο ποσό τιμωρείται όποιος χύνει στο δρόμο λάδια, ασβέστη και… νερό καθιστώντας τον ολισθηρό.

Μία πολύ ιδιαίτερη παράβαση έχει να κάνει με την χρήση αντανακλαστικών τη νύχτα. Αν λοιπόν μία ομάδα πεζών κινείται νύχτα στο δρόμο και δεν τα χρησιμοποιεί τιμωρείται με 40 ευρώ.

Κάτι που αρκετοί έχουμε δει, είναι η κίνηση πεζών σε αυτοκινητόδρομο ή κυκλοφορίας οδούς ταχείας. Και αυτή η περίπτωση τιμωρείται με πρόστιμο και μάλιστα ιδιαίτερα τσουχτερό καθώς αγγίζει τα 100 ευρώ.

Έχουμε και υποχρεώσεις…
Συμπερασματικά, όλοι γνωρίζουμε πως έχουμε δικαιώματα αλλά τελικά και υποχρεώσεις, όταν κινούμαστε σε δημόσιο δρόμο με τα πόδια. Ωστόσο, ελάχιστοι και ελέω έλλειψης οδικής παιδείας, τηρούν τους κανόνες και παρανομούν χωρίς να γνωρίζουν ότι το κάνουν.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε, όχι απλά και μόνο για να γλιτώσουμε το πρόστιμο αλλά για να αυξήσουμε τα επίπεδα που αφορούν τη δική μας ασφάλεια αλλά και των γύρω μας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.