Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Γάλλων επιστημόνων στον Δήμο Βισαλτίας

επίσκεψη Γάλλων επιστημόνωνserrespost
- Διαφήμιση -

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Γάλλων επιστημόνων στον Δήμο Βισαλτίας.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Γάλλων επιστημόνων στον Δήμο Βισαλτίας, στο πλαίσιο έρευνας των καλλιεργειών της περιοχής μας με έμφαση στους αμπελώνες.

- Διαφήμιση -

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και συγκεκριμένα τα δυο αρχαία πατητήρια σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού.

Για δέκα μέρες οι Γάλλοι επιστήμονες ξεναγήθηκαν σε περιοχές του Δήμου, συνομίλησαν με κατοίκους, παραγωγούς, γεωπόνους και ιστορικούς. Επισκέφθηκαν οινοποιία και αποστακτήρια στα όρια του δήμου.

Εξέτασαν και κατέγραψαν τους τρόπους καλλιεργειών, την γεωγραφία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, στην προσπάθεια να καταλάβουν και να εξηγήσουν τις αλλαγές που επήλθαν στα εδάφη και στις καλλιέργειες με την πάροδο των ετών.

Σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο αναμένεται να φθάσει ομάδα αρχαιολόγων από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο για την έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.