Τουρισμός για Όλους: Η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα και οι αλλαγές που εξετάζονται

151
Τουρισμός για όλους_serrespost
- Διαφήμιση -

“Κλείδωσε” η ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους“.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας στον ΑΝΤ1, για το πρόγραμμα, η πλατφόρμα θα ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας, 8 -9 Ιουλίου και η δαπάνη του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ.

- Διαφήμιση -

Επίσης ανέφερε ότι η διαδικασία θα είναι πολύ απλή, χωρίς γραφειοκρατία και ο δικαιούχος θα λαμβάνει ψηφιακή επιταγή στο κινητό του η οποία θα εισπράττεται αμέσως και θα καταβάλλεται αμέσως. Επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” θα γίνουν από την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Τουρισμός για Όλους: Aυτές είναι οι αλλαγές που εξετάζονται για το πρόγραμμα

Τι μπορεί να αλλάξει στον αριθμό παιδιών

Επίσης μίλησε και για τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι πολίτες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Όπως είπε τα κριτήρια είναι τα εξής:

 • 16.000 ευρώ είναι για ατομικό εισόδημα
 • 28.000 ευρώ είναι για ζευγάρι
 • Προσαυξάνεται 1.500 ευρώ ανά τέκνο για τα δύο πρώτα παιδιά. Και πρόσθεσε ότι σε αυτήν την περίπτωση το υπουργείο θα δει εάν μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις δυσκολίες του προγράμματος. “Μελετήσαμε τι μας δυσκόλεψε την περσυνή χρονιά και τι την προπέρσινη…. είχαμε 20 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο Μητσοτάκης έδωσε έγκριση για 30 εκατ. ευρώ φέτος. Σε ό,τι κατάλυμα, ξενοδοχείο, Αirbnb θέλει να νοικιάσει κάποιος οποιαδήποτε στιγμή από τώρα μέχρι τον Ιούνιο του 2023” τόνισε.

Τι ισχύει για τη συμμετοχή σε άλλα προγράμματα

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν μπορεί να λάβει μέρος κάποιος στο Τουρισμός για Όλους αν έχει συμμετάσχει και σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα .” Θα το κοιτάξω αλλά νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος κανείς σε άλλο πρόγραμμα”.

Τουρισμός για Όλους: Το σημερινό καθεστώς για το πρόγραμμα

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι 200.000 και το voucher που θα λάβουν θα είναι 150 ευρώ σε ψηφιακή κάρτα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν διακοπές στο πλαίσιο του προγράμματος μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Πώς θα υποβάλετε αίτηση
Οι αιτήσεις για το Τουρισμός για Όλους αναμένονται να γίνονται στην πλατφόρμα tourism4all.gov.gr και ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα :

 • Αρχικά θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για το «Τουρισμός για Όλους»
 • Μετά θα πρέπει να συνδεθεί με τους προσωπικούς του κωδικούς taxisnet.
 • Συμπληρώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του.
 • Συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του
 • Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε θα πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
 • Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξει ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσει το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.
 • Καταχωρίζει τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
 • Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγει ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
 • Εφόσον συμφωνήσει με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγει ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
 • Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ του δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσει ή να αποθηκεύσει την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο του.
 • Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβει το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.