Επανέναρξη της δίκης για τη Χρυσή Αυγή σήμερα – Σε εκκρεμότητα το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή

69
Επανέναρξη της δίκης serrespost
- Διαφήμιση -

Επανέναρξη της δίκης για τη Χρυσή Αυγή σήμερα – Σε εκκρεμότητα το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή

Από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικάζονται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής 54 κατηγορούμενοι

- Διαφήμιση -

Συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ενώ στο δικαστήριο είχε υποβληθεί αίτημα κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του από τη πλευρά του κατηγορούμενου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης.

Συγκεκριμένα η υπεράσπιση του κατηγορούμενου είχε ζητήσει – και μένει να το αποφασίσει το δικαστήριο – την αναβολή της δίκης, διότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με covid επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. «Δεν ξέρει γιατί δικάζεται, κλητεύθη ενώ ήταν στη ΜΕΘ με απώλεια συνείδησης και οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις», ανέφερε ο συνήγορος του κατηγορούμενου στη προηγούμενη συνεδρίαση ζητώντας την αναβολή της δίκης.

Το «παρών» στο δικαστήριο είχε δώσει αντίθετα ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος». Μάλιστα, κατέθεσε στο δικαστήριο αίτημα αποφυλάκισής του μαζί με ακόμα τρεις κατηγορούμενους. Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή διαδικασία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί με το διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης σε κατηγορούμενους που δεν έχουν δικηγόρο και της νομιμοποίησης της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Συνολικά από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικάζονται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής 54 κατηγορούμενοι, με τους 50 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, στο δικαστήριο, κατά τη προηγούμενη συνεδρίασή του βρέθηκαν μόλις 16 έδωσαν από αυτούς. Ανάμεσα τους ο Χρήστος Παππάς, Αντώνης Γρέγος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Αντίθετα, στη δίκη δεν εμφανίστηκε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.

Οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν τους 146. Πρώτοι στον κατάλογο είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα, καταδίκη», δήλωσε η μητέρα του 34χρονου μουσικού κατά την προσέλευσή της στο δικαστήριο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.