Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες καλλιέργειες της ΠΕ Σερρών – Βίντεο

217
- Διαφήμιση -

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τις πληγείσες καλλιέργειες της ΠΕ Σερρών, με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση ενεργοποίηση έκτακτων εργαλείων στήριξης.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών Χρήστο Τριαντόπουλο, τη Γ.Γραμμ. του ΥπΑΑΤ, τον Γ.Γραμμ. του ΥΠΕΣ, τον Γ.Γραμμ. Οικονομικής Πολιτικής, τον Γ.Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιακούς παράγοντες.

- Διαφήμιση -

Επίσης κατά  την αυτοψία παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι Βουλευτές Σερρών της ΝΔ Φ.Αραμπατζή και Θ.Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και οι Δήμαρχοι των πληγέντων Δήμων.

Κυβερνητικό κλιμάκιο πληγείσες καλλιέργειες ΠΕ Σερρών
Παρών στη σύσκεψη και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Τζελέπης.

Μετά την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την τελευταία θεομηνία, θα ενεργοποιηθούν εργαλεία στήριξης πέραν των συμβατικών και έκτακτα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν μετά την καταγραφή των καταστροφών, μέσα στον Ιούλιο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε πως το κυβερνητικό κλιμάκιο που σήμερα επισκέφθηκε τις  πληγείσες περιοχές της ΠΕ Σερρών, είναι το ίδιο κλιμάκιο που διαχειρίστηκε όλες τις κρίσεις τα τελευταία δύο χρόνια που έπληξαν τα αγροτικά νοικοκυριά. Επίσης πρόσθεσε πως οι αποζημιώσεις θα είναι δίκαιες και ακριβείς,, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους καλλιέργειας.

Η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ και τ.ΥφΑΑΤ, Φωτεινή Αραμπατζή, δήλωσε πως οι παραγωγοί σε απόγνωση, καθώς η πρωτόγνωρη καταστροφή σε συνδυασμό με την αύξηση ενεργειακού κόστους και γενικότερα η πληθωριστική κρίση που προέκυψε, καθιστούν την κατάσταση ασφυκτική. Επίσης η κα Αραμπατζή τόνισε πως και στο παρελθόν η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά αλλά και σε αυτή την περίπτωση μίλησε για έκτακτα μέτρα και έκτακτα εργαλεία στήριξης,, ενώ για πρώτη φορά εγκρίθηκε προκαταβολή αποζημίωσης.

Ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης δήλωσε πως οι έκτακτες ζημιές απαιτούν και έκτακτα μέτρα, τονίζοντας πως από την πρώτη στιγμή η πολιτεία και οι τοπικοί παράγοντες στάθηκαν  δίπλα στους αγρότες ενώ παράλληλα η κυβέρνηση δηλώνει “παρούσα” προκειμένου να άρει τα αδιέξοδα που υπάρχουν στις διαδικασίες αποζημίωσης και στήριξης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος δήλωσαν πως σήμερα κατόπιν αιτήματος των αγροτών ήρθαν εδώ οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να δουν και να εκτιμήσουν την κατάσταση από κοντά και να προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις προς τον υπουργό. Η κατάσταση όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, δίκαια και αποτελεσματικά.

Ακολούθησε συζήτηση με τους αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να χάνονται και αγωνιούν για την επόμενη ημέρα..

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.