Δ.Σιντικής – Βυρώνεια: Εκδήλωση «Στρατηγείο Βυρώνειας 1ης Ιουλίου 1913»

113
Στρατηγείο Βυρώνειας 1ης Ιουλίου 1913
- Διαφήμιση -

Δ.Σιντικής – Βυρώνεια: Εκδήλωση «Στρατηγείο Βυρώνειας 1ης Ιουλίου 1913»

Πετυχημένη ήταν η ιστορικού περιεχομένου εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βυρώνεια το πρωί της Κυριακής 3 Ιουλίου 2022 από την Κοινότητα Βυρώνειας, την Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ. του Δήμου Σιντικής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βυρώνειας.

- Διαφήμιση -

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βυρώνειας για να παρακολουθήσει τη σεμνή τελετή που συμπεριλάμβανε, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ομιλία για το ιστορικό των μεγάλων νικητήριων μαχών, που διπλασίασαν την Ελλάδα.

Στρατηγείο Βυρώνειας 1ης Ιουλίου 1913 Στα γεγονότα που πρωταγωνίστησε ο Ελληνικός Στρατός κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και την απελευθέρωση της Μακεδονίας από του Βούλγαρους, στάθηκε ο κεντρικός ομιλητής, Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος εξιστόρησε με ιστορικά ντοκουμέντα, όλα όσα συνέβησαν τον Ιούνιο του 1913 στην περιοχή.

Παράλληλα, αναβίωσε η συμφωνία των όρων για τη μετέπειτα υπογραφή της συνθήκης του Βουκουρεστίου και την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Στρατηγείο Βυρώνειας 1ης Ιουλίου 1913Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ν.Πετριτσίου Αντώνης Ζλατίντσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζήσης Λούγγος, Ιωσήφ Παναγιωτίδης και Ευθύμης Σπανίδης. Παρευρέθησαν επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βυρώνειας Παύλος Ναζηρίδης, Κάτω Ποροΐων Κωνσταντίνος Θωμαΐδης και Μανδρακίου Κωνσταντίνος Πετρίδης, αλλά και πλήθος κόσμου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.