Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε πρέπει να ελέγξετε ξανά την αίτηση

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
- Διαφήμιση -

Ειδοποίηση για να ελέγξουν ότι έχουν ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους ενδέχεται να λάβουν ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα επιδότησης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών.

Πολίτες που έκαναν αίτηση στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr έχουν λάβει SMS με αποστολέα το ΑΝΑΚΥΚLΟΝΟ τις τελευταίες ώρες το οποίο αναφέρει: Προσοχή! Εκκρεμεί η υποβολή της αίτησής σας. Συνδεθείτε και πατήστε υποβολή στην καρτέλα “Σύνοψη της αίτησης”, πριν την καταληκτική ημερομηνία.

- Διαφήμιση -

Πηγές από το υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνουν ότι η αίτηση δεν ολοκληρώνεται αν δεν συνδέσει ο ενδιαφερόμενος τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου με τις υπηρεσίες του gov.gr. Έτσι, θα λάβει και έναν τελικό κωδικό επιβεβαίωσης ΟΤΡ (One Time Password) με τον οποίο μπορεί να υποβάλει επιτυχώς την αίτησή του.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ορισμένοι μπορεί να έχουν ξεχάσει το τελευταίο βήμα της υποβολής αίτησης, θα συνεχίσουν να αποστέλλονται τέτοια υπενθυμιστικά SMS, ενώ ενδεχομένως να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με τους αιτώντες.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών είναι η 5η Ιουλίου.

Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει τις αγορές τους, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών συσκευών.

Πώς θα κάνετε την αίτηση για το voucher
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να πάτε στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr όπου θα βάλετε τους κωδικούς Taxisnet και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της κατοικίας σας. Δεν χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι θα γίνεται μια αίτηση ανά κάθε κατοικία. Για παράδειγμα, για μια τετραμελή οικογένεια, οι δύο γονείς μπορούν να κάνουν δύο χωριστές αιτήσεις για διαφορετικές κατοικίες ο καθένας.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν ένα voucher που αντιστοιχεί σε μια συσκευή, άρα ο μέγιστος αριθμός κουπονιών που μπορούν να λάβουν είναι τρία. Στα vouchers θα αναγράφεται ένας μοναδικός κωδικός, το όνομα και ΑΦΜ του ωφελουμένου, το κινητό τηλέφωνο, η κατηγορία συσκευής, το ποσοστό ενίσχυσης, η διεύθυνση κατοικίας και ο αριθμός παροχής.

Για την αγορά των νέων ηλεκτρικών συσκευών, θα καταρτιστεί μια λίστα με τους προμηθευτές, ενώ θα πρέπει να είναι ενεργειακής κλάσης Α2+ και πάνω.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά και στο κινητό τηλέφωνο έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.