Ο Tάσος Χατζηβασιλείου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Η τουρκική προκλητικότητα είναι ευρωπαϊκό ζήτημα, όχι διμερές» (Βίντεο)

Τάσος Χατζηβασιλείου Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βουλής Tάσος Χατζηβασιλείου στο Συμβούλιο της Ευρώπης serrespost
- Διαφήμιση -

Ο Tάσος Χατζηβασιλείου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Η τουρκική προκλητικότητα είναι ευρωπαϊκό ζήτημα, όχι διμερές» (Βίντεο)

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών σχέσεων της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη δημοκρατική ασφάλεια στην Ευρώπη.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Χατζηβασιλείου επεσήμανε αρχικά ότι, με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός, προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να εργαστεί άμεσα προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής ασφάλειας. “Πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στις αληθινές και τις ιμιτασιόν δημοκρατίες, ένας διαχωρισμός ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό”, τόνισε ο βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο Σερραίος βουλευτής ξεκαθάρισε: “Δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα, όπως ισχυρίστηκαν οι Τούρκοι συνάδελφοι. Είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. Ένα ζήτημα δημοκρατικής ασφάλειας”.

Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου επεσήμανε τον κίνδυνο θεσμικής υποβάθμισης του Συμβουλίου της Ευρώπης: “Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να γίνουμε πιο ανθεκτικοί και να αποκτήσουμε νέα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε παραβιάσεις των κοινών μας αξιών”, κατέληξε ο βουλευτής.

Δείτε το βίντεο:

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.