Παρέμβαση του Προέδρου του ΕΒΕΣ για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Παρέμβαση του Προέδρου του ΕΒΕΣ Επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΣ για τα νέα μέτρα κατά της ενεργειακής κρίσης Επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς απέστειλε ο Πρόεδρος του serrespost Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την ανάγκη ενίσχυσης του παραρτήματος του ΔΙΠΑΕ στις Σέρρες και θεωρούμε πως η ενδυνάμωσή του με νέα τμήματα
- Διαφήμιση -

Παρέμβαση του Προέδρου του ΕΒΕΣ για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Αθ. Μαλλιαράς : Να μην επιβληθούν πρόστιμα για τα ηλεκτρονικά βιβλία-Επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς για επιπλέον παράταση

- Διαφήμιση -

Την αναγκαιότητα να δοθεί περισσότερος χρόνος στους επαγγελματίες ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα τήρησης ηλεκτρονικών βιβλίων, τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών. Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς , με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητά επιπλέον παράταση στην προθεσμία διαβίβασης των οικονομικών δεδομένων στην πλατφόρμα myDATA καθώς και μη επιβολή προστίμων για το έτος 2021. Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών, κο Χρήστο Σταϊκούρα
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κο Άδωνι Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ myDATA

Αξιότιμες/οι,
Είμαστε θετικοί ως προς την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, καθώς αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Φορολογικής Διοίκησης, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Ταυτόχρονα, ωστόσο, γεννούν και πολλές νέες υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις – μέλη μας σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Έχουμε γίνει δέκτες πολλών παραπόνων από επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και λογιστές, καθώς ζητούν περισσότερη ενημέρωση, αλλά και χρόνο πριν εφαρμοστεί το σύστημα των ηλεκτρονικών βιβλίων και

κυρίως τα πρόστιμα. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τους λογιστές – φοροτεχνικούς όσο και για την ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλά θέματα, τα οποία χρήζουν διευκρινίσεων.

Η παράταση που δόθηκε έως τις 15 Ιουνίου 2022, σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, ενώ η παρούσα περίοδος είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένη και με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA έως τις 31/12/2022 και τη μη επιβολή προστίμου για την διαδικασία των MyData για το έτος 2021.

Είμαστε σίγουροι ότι θα κατανοήσετε την αναγκαιότητα ικανοποίησης του αιτήματός μας και θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτό.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.