Σέρρες – Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά πλάκας (βίντεο)

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δ.Σερρών Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης serrespost
- Διαφήμιση -

Σέρρες – Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά πλάκας 

Σήμερα 30/5, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και ο Δήμος Σερρών κάλεσε στο Κέντρο Πρόληψης εκπροσώπους-νευρολόγους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και πάσχοντες που έχουν εγγραφεί στα ΚΕΠ Υγείας, προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουν στην ενημερωτική εκστρατεία για την έγκυρη ενημέρωση του ατόμου που πάσχει, των οικείων του αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα αγκαλιάζει το άτομο που πάσχει από Π.Σ (Πολλαπλή Σκλήρυνση) και θα αντιμετωπίζεται ισότιμα.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα μοιράστηκε έντυπο υλικό με την έγκριση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, στην πόλη και στα χωριά. Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Σερρών με το ενδιαφέρον του Δημάρχου προτίθεται με βάση όσα ορίζει ο Αστικός Κώδικας να δημιουργήσει ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, καταθέτοντας το καταστατικό, την ιδρυτική πράξη και τον κατάλογο των μελών της προσωρινής διοίκησης στο αρμόδιο κατά τόπο και καθ΄ ύλην δικαστήριο.

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σωτηρία Πάνου, τίθενται οι βάσεις για τη συλλογική διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που θα απευθύνονται σε οικονομικά ασθενείς ανθρώπους που πάσχουν από Π.Σ.

Η κα Πάνου κάλεσε τους πάσχοντες που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες να τηλεφωνούν στο Κέντρο του Δήμου Σερρών (τηλ.2321085661), προκειμένου να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες αποκατάστασης (θεραπευτική άσκηση, εργοθεραπεία) και ψυχοκοινωνική στήριξη που χρειάζονται, καταθέτοντας πάντα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παρών στο Κέντρο Πρόληψης ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νικόλαος Φαρμάκης, ο οποίος δήλωσε σύμμαχος στη Δράση και συνεχάρη το Δήμο για την πρωτοβουλία.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.