Μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία χωρίς να συνυπολογίζουμε την ευεξία;

69
επιτυχία
- Διαφήμιση -

Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Η Μεγάλη Παραίτηση αποτελεί μία Μεγάλη Επαναξιολόγηση αναφορικά με τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, αλλά και για όλα όσα χρειαζόμαστε για να ευημερήσουμε. Όλοι μας αφήνουμε πίσω μας μία κουλτούρα επαγγελματικής εξουθένωσης και έναν λανθασμένο ορισμό της επιτυχίας. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η αναζήτηση της επιτυχίας που βασίζεται και μετριέται με βάση τα χρήματα και το status, δεν είναι βιώσιμη.

- Διαφήμιση -

Είναι σα να προσπαθείς να κάτσεις σε μία καρέκλα που έχει δύο πόδια – αργά ή γρήγορα θα πέσεις. Αυτό που παρατηρούμε είναι μία αλλαγή στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, βασισμένη σε έναν πιο βιώσιμο ορισμό της επιτυχίας, που, πέρα από τα χρήματα και το status, εισάγει και τις έννοιες της ευεξίας και της ανθεκτικότητας. Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως αποτελεί ψευδαίσθηση το γεγονός πως το burnout είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν για την επιτυχία.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες εταιρείες, συνειδητοποιούν πως ο σημαντικότερος πόρος που έχουν στην διάθεσή τους είναι οι άνθρωποί τους, ενώ αντιλαμβάνονται τη βαθύτερη σύνδεση ανάμεσα στη μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία τους με την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων τους. Βρισκόμασταν στο μέσο μίας παγκόσμιας επιδημίας άγχους και επαγγελματικής εξουθένωσης πολύ πριν την πανδημία. Όταν αυτή ξέσπασε, η ευεξία και η ανθεκτικότητα των εργαζόμενων βρέθηκαν στην κορυφή των προτεραιοτήτων των εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

Καθώς επαναπροσδιορίζουμε την επιτυχία, επαναπροσδιορίζουμε και την ευεξία. Για τις εταιρείες δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία. Η ευεξία δεν είναι απλά προνόμιο, αλλά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι εξουθενωμένοι εργαζόμενοι, καθώς και τα ποσοστά αποχώρησής τους που αυτό συνεπάγεται, έχουν σημαντικό κόστος για τις εταιρείες. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε συζήτηση που αφορά στην ευεξία, πρέπει να είναι μία συζήτηση για τα αποτελέσματα των εταιρειών.

Διανύουμε μία περίοδο έντονων αλλαγών και αναταραχών. Την ίδια στιγμή όμως, έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.