Δήλωση Λευτέρη Αβραμάκη για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

74
Με αφορμή την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης,
- Διαφήμιση -

Δήλωση Λευτέρη Αβραμάκη για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Είναι καθήκον και χρέος μας να κρατήσουμε άσβεστη τη Μνήμη και να παλέψουμε για την αναγνώριση και την ιστορική δικαίωση της Γενοκτονίας των Πόντιων αδερφών μας»

- Διαφήμιση -

Με αφορμή την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος τους τελευταίους μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πόλεμο που διεξάγεται. Νέα κύματα προσφύγων, μεταξύ των οποίων και Έλληνες που γεννήθηκαν και ζούσαν στις μεγάλες ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας, κυρίως στην Μαριούπολη και την Οδησσό, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, τις περιουσίες και τους τάφους των προγόνων τους, αναζητώντας ασφάλεια στη μητέρα πατρίδα. Η πραγματικότητα αυτή, φέρνει ακόμα πιο έντονες τις αναμνήσεις και τις ιστορίες των παππούδων μας, ιδίως σε όσους έλκουμε την καταγωγή μας από τον Πόντο, τη Θράκη και τη Μικρασία.

Οι Πόντιοι πρόγονοί μας υπέστησαν τα πάντα από τους Νεότουρκους. Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν ήρθαν στη μητέρα πατρίδα και ξεκίνησαν από το μηδέν. Κατάφεραν μέσα από πολλές δυσκολίες να ορθοποδήσουν και να προσφέρουν στην Ελλάδα. Κρατώντας αναλλοίωτο τον πολιτισμό, την αγάπη για τα γράμματα και επιδεικνύοντας θαυμαστές ικανότητες οι Πόντιοι αποτελούμε σήμερα αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Διατηρούμε τις μνήμες ζωντανές και επιδεικνύουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που αναζητούν και σήμερα ασφάλεια στη χώρα μας. Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και προσευχόμαστε να σταματήσει ο πόλεμος και να σταματήσει κάθε προσπάθεια αναθεωρητισμού.

Σήμερα, οι Έλληνες του Πόντου, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, πενθούμε για τις χαμένες πατρίδες, θυμόμαστε και τιμούμε τους προγόνους μας που σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν και εκδιώχθηκαν από τους Νεότουρκους».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.