«Ματωμένο φεγγάρι»: Εντυπωσιακές εικόνες από την Ελλάδα και τον κόσμο

99
- Διαφήμιση -

Το «ματωμένο» φεγγάρι του Μαΐου εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής στον ουρανό, με τις εικόνες να εντυπωσιάζουν, ενώ σήμερα το πρωί, σχεδόν παράλληλα με την πανσέληνο, θα έλαβε χώρα και ολική έκλειψη Σελήνης.

Μια ολική έκλειψη συμβαίνει όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται σχεδόν πλήρως (συζυγία), οπότε όλο το φεγγάρι περνάει μέσω της σκιάς της Γης.

- Διαφήμιση -

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Σελήνη γίνεται σταδιακά πιο σκοτεινή και τελικά παίρνει συνήθως ένα κοκκινωπό χρώμα (μερικές φορές πολύ σκούρο ή σχεδόν μαύρο αν η γήινη ατμόσφαιρα είναι βεβαρημένη από σωματίδια π.χ. μετά από μια ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη).

«Ματωμένο φεγγάρι»: Εντυπωσιακές εικόνες από την Ελλάδα και τον κόσμο


Εικόνα από το Σούνιο


Εικόνα από τη Ρωσία


Εικόνα από τη Γερμανία


Εικόνα από τη Βραζιλία


Εικόνα από τη Βενεζουέλα


Το εντυπωσιακό φεγγάρι από την πόλη Μαρντίν, στην Τουρκία


Το κόκκινο φεγγάρι πάνω από την Αγία Σοφία


Εικόνα από το Ναύπλιο


Εικόνα από το Σούνιο

Η έκλειψη ήταν ορατή από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς επίσης, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, από διάφορα μέρη της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας.

Στην Αθήνα υπήρξε μερική σεληνιακή έκλειψη που θα διήρκησε περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, ξεκινώντας γύρω στις 04:30 της 16ης Μαΐου, με κορύφωση περίπου στις 06:15 π.μ.

Η επόμενη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος τον Νοέμβριο, ενώ η μεθεπόμενη το 2025.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.