Σέρρες: Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε την «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» – Βίντεο

279
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη serrespost
- Διαφήμιση -

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι στις Σέρρες, το νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης, πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» παρουσία και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, της γενικής γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένης Δουνδουλάκη, όλων των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Η πόλη των Σερρών απέκτησε ύστερα από χρόνια συστηματικών προσπαθειών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα σύγχρονο μουσείο εικαστικής τέχνης, χάρη και στη σημαντική δωρεά έργων του μεγάλου Έλληνα και διεθνούς ακτινοβολίας καλλιτέχνη, Κωνσταντίνου Ξενάκη, που φέρει και το όνομά του.

- Διαφήμιση -

Η υπουργός τόνισε ότι το νέο μουσείο «συμπληρώνει την σύγχρονη πολιτιστική φυσιογνωμία όχι μόνο των Σερρών αλλά ολόκληρης της Ελλάδας», συμπληρώνοντας ότι «ο  Ξενάκης ήταν ένας πραγματικός κοσμοπολίτης που αντιλαμβάνονταν τη μεγάλη επίδραση που έχει η τέχνη σε ένα τόπο».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη serrespost

Η κ. Μενδώνη υπογράμμισε ακόμα ότι “Σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα κέντρο σύγχρονου πολιτισμού αντάξιο του καλλιτέχνη και της πλούσιας ιστορίας των Σερρών”.

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για ένα όνειρο ετών που γίνεται πραγματικότητα, «για ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο που έγινε πράξη χάρη στο πάθος και την αγάπη όλων των εμπλεκομένων μερών». Εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη των Σερρών προς την κόρη του μεγάλου εικαστικού, Λουκία Ξενάκη, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση και συνέβαλε στην ολοκλήρωση του έργου.

«Το μουσείο αυτό», τόνισε ο δήμαρχος, «θα διαδραματίσει ένα εικαστικό και εκπαιδευτικό ρόλο, ικανό να μυήσει μικρούς και μεγάλους στη σύγχρονη τέχνη μέσα από το έργο του Κωνσταντίνου Ξενάκη. Το νέο μουσείο αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύγχρονο πολιτιστικό ρόλο των Σερρών».

Το μουσείο βρίσκεται στο παλιό στρατόπεδο Παπαλουκά, εντός του οποίου θα λειτουργήσει το πάρκο πολιτισμού δήμου Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με στόχο να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να εξελιχθεί σε πολιτιστική κοιτίδα της τοπικής κοινωνίας της πόλης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.