Ερώτηση Αβραμάκη: «Θα υλοποιηθεί τελικά και πότε το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εκπαίδευση των στελεχών του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές;»

70
Δελτίο τύπου του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ serrespost
- Διαφήμιση -

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με την κατάθεση ερώτησής του στη Βουλή για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών του ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ.

Την αδικαιολόγητη αδράνεια του Υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Πρόγραμμα για την εκπαίδευση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης.

- Διαφήμιση -

Ο Βουλευτής τονίζει ότι η διαρκής εκπαίδευση των στελεχών του ΕΚΑΒ ώστε να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στις δυσκολίες και τους κινδύνους της αποστολής τους πρέπει να είναι διαρκής στόχος του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ. Από τον Δεκέμβριο του 2020 όμως έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ συγκεκριμένο πρόγραμμα για την εκπαίδευση των διασωστών στις αεροδιακομιδές που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Το μόνο που έγινε όμως τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν η τροποποίηση του προγράμματος ώστε αυτό να ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2022 και να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Βρισκόμαστε ήδη στο Μάιο, χωρίς το πρόγραμμα να έχει ακόμα ξεκινήσει, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί λόγω της αδικαιολόγητης αδράνειας που έχουν επιδείξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η εκπαίδευση του προσωπικού του ΕΚΑΒ που προβλέπεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εάν θα υλοποιηθεί τελικά αυτή η εκπαίδευση και αν υπάρχει σχεδιασμός στο Υπουργείο για την ανάπτυξη και εκπαίδευση των στελεχών του ΕΚΑΒ.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.