Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα και μείωση ορίων ταχύτητας σε ενδεχόμενο ενεργειακό μπλακ-άουτ

160
Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα
- Διαφήμιση -

Τηλεργασία για περιορισμό των μετακινήσεων, κοινή χρήση αυτοκινήτου με άλλους ανθρώπους, μείωση ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους και Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις.

Αυτά είναι κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που μελετά η Κομισιόν, για την εξοικονόμηση ενέργειας στην οποία πρέπει να προβεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να προετοιμαστεί σε μια πιθανή, απότομη διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

- Διαφήμιση -

Έτοιμη για τις ζεστές μέρες; Εδώ θα βρεις μοντέρνα μαγιό για κάθε σωματότυπ
Σύμφωνα με το news247.gr που επικαλείται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας “EL PAIS”, το σχέδιο αυτό έχει σκοπό να αποφευχθεί ένα ενεργειακό μπλακ-άουτ και αναμένεται να παρουσιαστεί στις 18 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις που εξετάζονται είναι οι εξής:

  • Τηλεργασία έως 3 φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Κομισιόν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 500.000 βαρελιών πετρελαίου.
  • Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αποφέρει 380.000 βαρέλια πετρελαίου λιγότερα, ενώ η χρήση μονών – ζυγών εξοικονομεί 210.000 βαρέλια.
  • Μείωση ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, τουλάχιστον κατά 10 km/h, ισούται με 430.000 βαρέλια λιγότερα.
  • Κοινή χρήση αυτοκινήτου με άλλους ανθρώπους που συνεπάγεται σε 470.000 λιγότερα βαρέλια.
  • Παράλληλα, προτείνεται ο περιορισμός των αεροπορικών ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους καθώς και η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και τρένων αντί για αεροπλάνα.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια πρωτίστως για τα νοικοκυριά, τις δημόσιες υπηρεσίες και τους κλάδους παραγωγής που έχουν ζωτική σημασία. Ενδεικτικό της δυσκολίας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι το γεγονός πως από τα περίπου 155 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που αγόρασαν πέρυσι τα κράτη μέλη της ΕΕ από τη Ρωσία, μόνο τα δύο τρίτα εκτιμάται πως μπορούν να καλυφθούν εντός του έτους από άλλες πηγές.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.