Σέρρες – Ολοκληρώθηκε το 1ο εργαστήρι διατοπικής συνεργασίας για τον ιστορικό τουρισμό

Ολοκληρώθηκε το 1ο εργαστήρι διατοπικής serrespost
- Διαφήμιση -

Ολοκληρώθηκε το 1ο εργαστήρι διατοπικής συνεργασίας: «Ανάπτυξη του ιστορικού τουρισμού – Η μάχη των οχυρών»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Tετάρτη 11 Μαΐου 2022, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, το 1ο εργαστήρι διατοπικής συνεργασίας στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου «Ανάπτυξη του ιστορικού τουρισμού – Η μάχη των οχυρών», όπου συμμετέχουν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ως επικεφαλής εταίρος) και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας και το οποίο αποτελεί επιμέρους δράση συνεργασίας του προγράμματος LEADER CLLD.

- Διαφήμιση -

Συντονιστής της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER των Σερρών.

Συμμετείχαν: Ο Αντιπεριφερειάχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών κ. Δημήτρης Καριπίδης, ο Δ. Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών κ.Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, ο Αντισυνταγματάρχης 10ου Συντάγματος Πεζικού κ. Χρήστος Σγουρομάλλης, ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Νίκος Μανώλογλου ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάχη Σερρών, ο κ. Στέφανος Τσαβέας συνεργάτης του Δημάρχου Σιντικής, καθώς και στελέχη των δύο ομάδων τοπικής δράσης.

Συγκεκριμένα, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών συμμετείχαν η κα Τριανταφύλλου Ελένη (Γεν. Διευθύντρια) και οι κ.κ. Ανοιξιάδης Νικόλαος και Τοπτσής Χρήστος, στελέχη της ομάδας τοπικής δράσης, ενώ από την Αναπτυξιακή Δράμας ο κος Χατζόπουλος Μανώλης (Γεν. Διευθυντής) και κος Ιατρίδης Ανδρέας στέλεχος της αντίστοιχης τοπικής ομάδας δράσης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτέλεσε το πρώτο βήμα μιας πολλά υποσχόμενης συνεργατικής προσπάθειας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού τουρισμού στην περιοχή μας και τα πρώτα συμπεράσματα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.