Επίσκεψη του 20ου Δ.Σ. Σερρών και του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας στη Γαλλία μέσω Erasmus

211
20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας serrespost
- Διαφήμιση -

Από τις 2 έως τις 7 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η κινητικότητα των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας, με συνοδεία εκπαιδευτικών στο Ιδιωτικό Σχολείο Jeanne d’ Arc στο Εθνικό Πάρκο της Chartreuse στην περιοχή της Savoie στη Γαλλία στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ22 ERASMUS+, με τίτλο H2O.

Το Πρόγραμμα H2O αποτελεί σύμπραξη 4 περιοχών με λίμνη:
-Ελλάδα, Σέρρες, Κερκίνη
-Γαλλία, Pont de Beauvoisin, Aiguebelette
-Πορτογαλία, Reguengos, Monsaraz
-Ιταλία, Bressia, Iseo

- Διαφήμιση -

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν κι άλλες πόλεις της Γαλλίας, μουσεία, λίμνες, ποτάμια, βουνά…

Να κάνουν kamishibai, cubetto, τσίρκο, να συμμετέχουν σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, να φάνε στην καντίν, να γνωρίσουν κι άλλους Γάλλους μαθητές, να χορέψουν ελληνικούς και γαλλικούς χορούς, να παίξουν στην αυλή ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ, να γελάσουν και να συγκινηθούν!

 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας serrespostΤο επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 10-12 Ιουλίου, όταν το 20ο Δημοτικό Σχολείο θα υποδεχθεί εκπροσώπους όλων των εταίρων σχολείων και φορέων από τις 3 συνεργάτιδες χώρες Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Το πρόγραμμα είναι 3ετές και θα ακολουθήσουν ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των εταίρων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.