Αβραμάκης: «Η πολιτική εξαπάτηση των πολιτών από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει τέλος»

Σε μια ακόμη ακραία πολιτική εξαπάτηση των νοικοκυριών επιδόθηκε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι τον εν
- Διαφήμιση -

Αβραμάκης: «Η πολιτική εξαπάτηση των πολιτών από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει τέλος»

H δήλωση του Βουλευτή Σερρών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

- Διαφήμιση -

Σε μια ακόμη ακραία πολιτική εξαπάτηση των νοικοκυριών επιδόθηκε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που επιχειρεί δεν έχει προηγούμενο και θα αποκαλυφθεί τελικά σε κάθε έναν πολίτη που άκουσε τον πρωθυπουργό να υπόσχεται 600€ και θα πιστωθούν στο λογαριασμό του πολύ λιγότερα χρήματα.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτεται και από την εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς, τα νοικοκυριά έχουν πληρώσει ήδη 464 εκατ. ευρώ ως επιπλέον κόστος στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η κυβέρνηση θα επιστρέψει πιθανόν τον Ιούνιο μόλις 280 εκατ ευρώ, τα οποία όμως θα αντλήσει από τα δημόσια ταμεία και όχι από τις ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής και εμπορίας ρεύματος. Οι εταιρίες αυτές, από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν ουρανοκατέβατα κέρδη τουλάχιστον 1,2 δις ευρώ (755 εκατ ευρώ επιδότηση των λογαριασμών από τα δημόσια ταμεία + 464 εκατ ευρώ επιπλέον κόστος από τους καταναλωτές).

Το μέγεθος όμως της πολιτικής εξαπάτησης πολλαπλασιάζεται από το γεγονός ότι η «επιστροφή» αυτών των χρημάτων δεν θα αφορά συνολικά για τις υπέρογκες χρεώσεις που έχουν διαλύσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά για τη χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής για τα νοικοκυριά που ξεπέρασαν τις 300 κιλοβατόρες το μήνα που μέχρι σήμερα επιδοτούνταν από τα δημόσια ταμεία. Με τη μέση οικιακή κατανάλωση να βρίσκεται στις 300 – 400 κιλοβατόρες, τα νοικοκυριά θα διαπιστώσουν σύντομα ότι η επιστροφή που θα λάβουν θα είναι πολύ χαμηλότερη από τα 600€ που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο δε μηχανισμός που εξασφαλίζει υπερκέρδη στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας πρακτικά μένει αλώβητος για άλλους δύο μήνες ενώ η νέα προσωρινή πολιτική τιμολογήσεων θα μειώσει για κάποιους μήνες τους τελικούς λογαριασμούς εν όψει και των εκλογών χωρίς όμως να τους επαναφέρει σε βιώσιμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

επίπεδα. Η δε υπόσχεση για φορολόγηση των υπερκερδών θα αποδειχτεί κενή περιεχομένου αφού ήδη η κυβέρνηση έχει προεξοφλήσει την λογιστική τους απόκρυψη.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση της ΝΔ για μια ακόμη φορά αναλαμβάνει με δημόσιο χρήμα να χρηματοδοτήσει τα υπερκέρδη των ιδιωτικών εταιριών παραγωγής ρεύματος μεταξύ των οποίων και η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ. Δεν κάνει καμία παρέμβαση για να περιορίσει την αισχροκέρδεια στην οποία έχουν επιδοθεί από το περασμένο φθινόπωρο και χρησιμοποιεί τα δημόσια ταμεία, δηλαδή χρήματα του ελληνικού λαού, για να «χρυσώσει το χάπι» στους καταναλωτές.

Η ακραία νεοφιλελεύθερη εμμονή της να στηρίζει την αισχροκέρδεια ιδιωτικών εταιριών με τα χρήματα του ελληνικού λαού, θα διατηρήσει την ακρίβεια και τελικά θα προκαλέσει μια ακόμα πολύ σοβαρή και δύσκολα διαχειρίσιμη ύφεση στην πραγματική οικονομία. Η δε προτροπή του πρωθυπουργού ότι «φθηνή ενέργεια είναι η ενέργεια που δεν καταναλώνεται» είναι τουλάχιστον φαιδρή αλλά και προκλητική προς τους πολίτες, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε ακραίες περικοπές ακόμα και βασικών ειδών διατροφής για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κ Μητσοτάκης ευθύνονται για την συντελούμενη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Μόνη λύση είναι η ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης από τις προοδευτικές δυνάμεις με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας που έχουμε διαμορφώσει, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, να υλοποιηθούν πολιτικές που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και να σταματήσει η πολιτική ενίσχυσης των υπερκερδών των ιδιωτικών εταιριών ενέργειας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.