Λευτέρης Αβραμάκης: «Πιστή στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων»

Λευτέρης Αβραμάκης: «Πιστή στο νεοφιλελεύθερο serrespost
- Διαφήμιση -

Λευτέρης Αβραμάκης: «Πιστή στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων»

Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με το Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας “Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις”:

- Διαφήμιση -

Η ανίκανη κυβέρνηση της ΝΔ, αφού απέτυχε τραγικά να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία στα δύο χρόνια της πανδημίας στερώντας από τους ασθενείς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας, επανέρχεται στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό με το νέο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή, με το οποίο κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.
Παρά το γεγονός ότι και στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες χώρες αναπτύσσεται δημόσια η συζήτηση και αναζητούνται λύσεις για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας, η οπισθοδρομική κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην ιδιωτικοποίηση, προβλέποντας τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως ιδιωτικά τις απογευματινές ώρες. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν μέρος του κόστους των χειρουργείων που χρειάζονται, θα μπορούν να παρακάμπτουν τη σειρά και να χειρουργούνται κατά προτεραιότητα.

Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Σερρών, που εδώ και 2,5 χρόνια περιμένει την κάλυψη κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως αυτή των αναισθησιολόγων, πρακτικά θα πραγματοποιούνται μόνο απογευματινά χειρουργεία με αναισθησιολόγους που θα έρχονται με το ανάλογο τίμημα για όσους ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος που θα προκύπτει.
Η είσοδος ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, η προώθηση της μερικής απασχόλησης και στο δημόσιο σύστημα υγείας, η πλήρης ουσιαστικά ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ και η απομάκρυνση των κοινωνικών εταίρων από την διοίκηση και τον έλεγχό του, συνιστά την πλέον ακραία και μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποίηση που επιχειρεί η ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε μια περίοδο που το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί και σε μια χώρα που οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο με τα νοικοκυριά να δαπανούν περίπου 6 δις ετησίως για ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση επιχειρεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο αυτές τις δαπάνες. Με τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ να είναι οι πλέον πρόσφατες και οι πιο επώδυνες μέχρι σήμερα, αντιλαμβανόμαστε όλοι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που θα επιφέρει η ιδιωτικοποίηση που προωθείται και στα δημόσια νοσοκομεία. Με το ευφάνταστο τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τη νέα «μεγάλη αφαίμαξη» των ελληνικών νοικοκυριών για την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας.

Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση και των νοσοκομείων. Είναι χρέος όλων μας να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να ενισχυθούν πραγματικά τα δημόσια νοσοκομεία και η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να αναβαθμιστούν και να είναι σε θέση να καλύψουν πλήρως τόσο τις καθημερινές ανάγκες όσο και τις έκτακτες, όπως αυτές που προέκυψαν κατά την πανδημία.
Οι αξιοπρεπείς και αξιόπιστες δημόσιες υπηρεσίες υγείας μπορούν και πρέπει να είναι διαθέσιμες για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Η δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας αποτελεί αναφαίρετο και καθολικό κοινωνικό δικαίωμα που δεν νομιμοποιείται να καταργήσει πραξικοπηματικά η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εγγυάται ότι θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει τα δημόσια νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και τη θέση των εργαζομένων σε αυτά.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.