Από σήμερα (3/5/22) οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Σερρών

298
Από σήμερα (3/5/22) οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές serrespost Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών Μουσικού Σχολείου Σερρών Μουσικό Σχολείο Μουσικού Σχολείου Εξετάσεις
- Διαφήμιση -

Από σήμερα (3/5/22) οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Σερρών

Το Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών/ ΛΤ ενημερώνει ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α΄τάξη του Μουσικού Γυμνασίου πρέπει να λάβουν μέρος και να επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Στις εξετάσεις μπορούν να λάβουν μέρος απόφοιτοι μαθητές/τριες όλων των Δημοτικών του Νομού.

- Διαφήμιση -

Οι γονείς-κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών και μαθητριών πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους από τις 03 έως τις 31 Μαΐου 2022.

Οι αιτήσεις φέτος θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 3 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/TmtSunqJXQRXom8q9

Για το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών ισχύει η με αρ. πρωτ.20923/Δ2/23-02-2021 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων», ΦΕΚ Β΄ 878/05-03-2021.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογήθηκαν τις δύο τελευταίες χρονιές οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής. Για φέτος αναμένουμε σχετική εγκύκλιο.

Στο σχολείο μας διδάσκονται σχεδόν όλα τα όργανα της παραδοσιακής και της ευρωπαϊκής μουσικής. Για να γνωρίσετε τα όργανα της παραδοσιακής και συμφωνικής ορχήστρας μας πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=BaMcoCGrX70

Για την εξοικείωση των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών στα τεστ Μουσικής Αντίληψης, πραγματοποιούνται συνήθως δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας από καθηγητές του Μουσικού Σχολείου το μήνα Μάιο και Ιούνιο. Οι υποψήφιοι και οι γονείς/κηδεμόνες τους παρακαλούνται να παρακολουθούν για το θέμα αυτό τακτικά την ιστοσελίδα του σχολείου: https://www.musikoserron.gr/  για τη λειτουργία του:
https://www.musikoserron.gr/to-sxoleio-mas/leitourgia (παλιό φυλλάδιο)
για ενημέρωση σχετικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις:
https://www.musikoserron.gr/ekpaidefsi/eksetaseis

για ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις του:
https://www.musikoserron.gr/ekdiloseis/2021-2022

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.