Οι 6 πιο αναπτυσσόμενοι κλάδοι εργασίας

100
Nέος κατώτατος μισθός 713 ευρώ serrespost Πρόκειται για μια τάση που δείχνει τις γρήγορες αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο της εργασίας, με εργαζόμενους να αναζητούν την καλύτερη
- Διαφήμιση -

Οι 6 πιο αναπτυσσόμενοι κλάδοι εργασίας

Έρευνα της Adecco για την Ελλάδα αναδεικνύει τις περιζήτητες θέσεις προς πλήρωση

- Διαφήμιση -

Τις νέες επαγγελματικές ευκαιρίες που ανακύπτουν λόγω πανδημίας και τεχνολογικής προόδου και τις οποίες αναζητούν οι εργαζόμενοι, αναδεικνύει έρευνα της Adecco για την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια τάση που δείχνει τις γρήγορες αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο της εργασίας, με εργαζόμενους να αναζητούν την καλύτερη επαγγελματική κατεύθυνση. Οι σύμβουλοι του Ομίλου Adecco στην Ελλάδα ετοίμασαν λίστα με τους έξι πιο αναπτυσσόμενους κλάδους που ενδιαφέρουν όσους επιδιώκουν τη βελτίωση της καριέρας τους. Η εξάδα που ακολουθεί απαιτεί ασφαλώς συγκεκριμένες δεξιότητες και την κατάλληλη προετοιμασία και είναι η εξής:

1. Information Technology (IT)
Πρόκειται για έναν κλάδο που επιβεβαιώνει τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας αναφορικά με το μέλλον της εργασίας. Την πρώτη θέση στα πιο περιζήτητα επαγγέλματα καταλαμβάνουν οι ειδικότητες που αφορούν προφίλ IT, προγραμματιστές (Senior Java Developers, Full Stack Developers) & Software Architects.

2. Human Recourses (HR)
Η πανδημία φαίνεται πως επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αντιλαμβάνονται τη σημασία του ταλέντου και το πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τη βιωσιμότητά τους. Η διαπίστωση αυτή ανέδειξε τη σημαντικότητα των στελεχών Ανθρωπίνου Δυναμικού. Οι πιο περιζήτητες θέσεις στην κατηγορία αυτή αφορούν: HR Managers, HR Business Partners, Talent Acquisition Specialists, Senior Talent Acquisition Specialists & Payroll Specialists.

3. Data Scientists
Η διαρκής τροφοδότηση των επιχειρηματικών διαδικασιών με τα σωστά και λειτουργικά δεδομένα είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων και την υποστήριξη στρατηγικών αποφάσεων των εταιρειών. Η επανάσταση στον χώρο της πληροφορίας και ο αντίστοιχος όγκος διαχείρισης δεδομένων (Data Management) καθιστούν τις θέσεις εργασίας που περιστρέφονται γύρω απ’ αυτόν τον τομέα περιζήτητες.

4. Supply Chain
Το παγκόσμιο εμπόριο έχει επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία, υπάρχουν νέα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά σχετικά με την ενεργειακή κρίση, τις πολεμικές συγκρούσεις, καθώς και τις συνεχιζόμενες τεχνολογικές εξελίξεις. Οι διαμορφωτικές αυτές τάσεις αλλάζουν το «παιχνίδι» στην παγκόσμια αγορά και ορίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα ως στρατηγικό καταλύτη στην επίτευξη των στόχων των εταιρειών. Αντίστοιχα διαμορφώνεται υψηλή ζήτηση για εργαζόμενους που πλαισιώνουν το τμήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως τα στελέχη του Τμήματος Προμηθειών και οι Logistics Managers.

5. Digital Marketing Specialists
Σε αντίθεση με το Digital Μarketing, το οποίο εξελίσσεται ραγδαία, οι παραδοσιακές τεχνικές του Marketing δεν είναι πλέον τόσο αποδοτικές. Οι αγοραστικές συνήθειες των πολιών συνεχίζουν να εξελίσσονται, τη στιγμή μάλιστα που ολοένα και περισσότερες αγορές πλέον πραγματοποιούνται μερικώς ή ολοκληρωτικά ηλεκτρονικά. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για τα brands να προσεγγίσουν πελάτες μέσα από email, videos, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης. Ειδικότητες άγνωστες μέχρι πρότινος, όπως -για παράδειγμα- το SEO (Search Engine Optimization), το UX (User Experience) και τα SOME (Social Media), συναντώνται πλέον ακόμα και στις μικρότερες επιχειρήσεις, τοποθετώντας το ψηφιακό μάρκετινγκ (Digital Marketing) στην καρδιά των εταιρειών.

6. Τεχνίτες
Ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας φαίνεται να αυξάνεται σημαντικά και δυσανάλογα σε σύγκριση με τον διαθέσιμο αριθμό εξειδικευμένων εργαζομένων, αναφορικά με τις θέσεις γραφείου. Αντίστοιχη δυσκολία υπάρχει όμως και στην κάλυψη θέσεων τεχνικών ειδικοτήτων, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι έντονη η τάση των νέων να μην επιλέγουν χειρωνακτικά επαγγέλματα με αποτέλεσμα οι τεχνίτες να τείνουν να εκλείψουν.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.