Εβδομάδα πληρωμών: «Αγώνας δρόμου» για να ανοίξει η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα serrespost Εβδομάδα πληρωμών: «Αγώνας δρόμου» serrespost
- Διαφήμιση -

Εβδομάδα πληρωμών: «Αγώνας δρόμου» για να ανοίξει η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων

Eντός της εβδομάδας, εφόσον επιλυθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων. «Περιμένουμε τις επόμενες 3-4 ημέρες να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων, γίνεται αγώνας δρόμου για να γίνει αυτό πριν το Πάσχα» δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης. Πριν το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή της «επιταγής ακρίβειας» ύψους 200 ευρώ σε περισσότερους από 1,7 εκατ. δικαιούχους.

- Διαφήμιση -

Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Το συνολικό ύψος της παρέμβασης εκτιμάται σε 324 εκατ. ευρώ και αφορά 1,7 εκατ. δικαιούχους (εκ των οποίων 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι). Φέτος στη λίστα των ωφελούμενων περιλαμβάνονται και οι οικογένειες και πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Όσοι έχουν υποβάλλει την αίτηση Α21, θα λάβουν τη Μεγάλη Εβδομάδα επιπλέον μιάμιση μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού. Η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης αναμένεται να γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απρίλη και αφορά 625.000 δικαιούχους. Το ποσό ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί, για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Επιδότηση καυσίμων
Με δύο τρόπους μπορούν οι δικαιούχοι να αποκτήσουν την επιδότηση για τα καύσιμα που καταναλώνουν για το διάστημα Απριλίου- Ιουνίου. Με υποβολή σχετικής αίτησης στην πλατφόρμα, που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet και επιλέγοντας :

· Είτε την έκδοση κάρτας

· Είτε την πίστωση του σχετικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όσοι μάλιστα επιλέξουν τον πρώτο τρόπο, δηλαδή την ψηφιακή κάρτα, τότε θα κερδίσουν επιπλέον 5 ευρώ. H κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Ιουλίου. Μετά την πάροδο της συγκεκριμένης ημερομηνίας η κάρτα θα απενεργοποιείται και το όποιο υπόλοιπο ποσό που μπορεί να υπάρχει, θα επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην κάρτα μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση στα καύσιμα ανέρχεται σε :

  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στα νησιά
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην ηπειρωτική χώρα
  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στα νησιά.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.