Θένια Χαραλαμπίδου: Να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες όσοι εμπλέκονται στο «φιάσκο» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

307
Δήλωση -Θένιας Χαραλαμπίδου-serrespost
- Διαφήμιση -

Θένια Χαραλαμπίδου: Να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες όσοι εμπλέκονται στο «φιάσκο» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου με θέμα: Να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες όσοι εμπλέκονται στο «φιάσκο» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

- Διαφήμιση -

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε:

Μετά την τριπλή ακύρωση από τον Ελεγκτή Νομιμότητας ΟΤΑ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ακύρωση προκήρυξης καλλιτεχνικού διευθυντή, ακύρωση απόφασης εξέτασης ένστασης και ακύρωση απόφασης επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή), οι Σερραίοι δημότες περιμένουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι συμμετείχαν στο φιάσκο του τρόπου επιλογής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ο ευτελισμός της διαδικασίας επιλογής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή ξεκίνησε από τις ατυχείς δηλώσεις του Δημάρχου τον Σεπτέμβριο του 2021 και συνεχίστηκε με τις πρόσφατες δηλώσεις στα ΜΜΕ του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ και άλλων. Η αδικαιολόγητη άγνοια των διοικούντων που οδηγεί σε σωρηδόν σφάλματα σε συνδυασμό με την επιδεικνύουσσα έπαρση, καθώς οργάνωσαν φιέστα για την υπογραφή της σύμβασης πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προσβάλουν τόσο το θεσμό και το αναγνωρισμένο έργο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, όσο και το Δήμο μας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η παραβίαση των βασικών αρχών της ισονομίας και της αξιοκρατίας, σύμφωνα με την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, εκθέτει τον Δήμο μας πανελλαδικά, ανεξάρτητα από την πορεία των γεγονότων από εδώ και στο εξής.

Με την πρόθεση δε της Δημοτικής Αρχής να προσβάλει την απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας ΟΤΑ, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών δεν θα έχει καλλιτεχνικό διευθυντή για μήνες, με συνέπεια την συνεχιζόμενη απαξίωση του θεσμού.

Επισημαίνεται πως το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, τα δύο τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία της νυν Δημοτικής αρχής είχε συνάψει ετήσια σύμβαση με δικηγόρο (κόστους 10.800 ευρώ/έτος) για να ελέγχει τη νομιμότητα και την εγκυρότητα των διοικητικών πράξεων προς αποφυγή σφαλμάτων που εκδίδει το ΔΗΠΕΘΕ και για να παρέχει νομικές συμβουλές! Στα δύο δε αυτά έτη (πανδημίας) είναι αμφίβολο αν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ οι υπηρεσίες της, που κόστισαν στους Σερραίους Δημότες 21.600 ευρώ. Για δε την συγκεκριμένη προκήρυξη το ΔΗΠΕΘΕ προσφάτως σύναψε σύμβαση με άλλον δικηγόρο!!!

Μετά από όλα αυτά, το ελάχιστο που θα περίμενε ο Σερραίος Δημότης από αυτούς που τον εξέθεσαν στο πανελλήνιο, είναι να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να παραιτηθούν από τις θέσεις τις οποίες δεν μπορούν να υπηρετήσουν.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.