Εξαιρετικά χρήσιμη η ημερίδα για τα σερραϊκά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα – Βίντεο

621
πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της προστιθέμενης serrespost
- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των σερραϊκών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, που ανέλαβε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου, ημερίδα στο Επιμελητήριο Σερρών.

Τίτλος της ημερίδας: “Η νέα εποχή στην προστιθέμενη αξία των σερραϊκών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων”.

- Διαφήμιση -

Στην κατάμεστη αίθουσα “Γεώργιος Χρηστίδης” το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Δήμαρχοι, φορείς και μέλη της ΤΑ αλλά και εκπρόσωποι του παραγωγικού τομέα.

Ο κ. Χατζηβασιλείου σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσέλευση και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες μέχρι τα σερραϊκά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει στην διεθνή αγορά.

Ομιλητές ήταν ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας ζωικών οργανισμών και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Φώτιος Τέκος, Υπ. Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κ. Ζωή-Βασιλική Σκαπέρδα, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Στέλιος Δρυς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Foodstandard.

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των σερραϊκών και άλλων προϊόντων, που αφορούν την προστιθέμενη αξία και την υψηλή ποιότητά τους. Την επιστημονική έρευνα ανέλαβε η ομάδα του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, ύστερα από πρόταση του κ. Χατζηβασιλείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το νέο σήμα πιστοποίησης τροφίμων AFQ και οι νέες δυνατότητες επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.