Συνάντηση Πτηνοτρόφων Μακεδονίας με τον ΥφΑΑΤ, με μεσολάβηση Καραμανλή

141
Συνάντηση Πτηνοτρόφων Μακεδονίας με τον ΥφΑΑΤ serrespost
- Διαφήμιση -

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή εξέδωσε η Ένωση Πτηνοτρόφων Μακεδονίας, καθώς η μεσολάβησή του για συνάντηση των Πτηνοτρόφων με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, υπήρξε καθοριστική.

Τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου συνάντησε η Ένωση Πτηνοτρόφων Μακεδονίας την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του στο ΥΠΑΑΤ, με θέμα συζήτησης τα μέτρα προστασίας των πτηνοτρόφων από την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, των ζωοτροφών και της ενέργειας.

- Διαφήμιση -

Ο κλάδος της πτηνοτροφίας έως και σήμερα, δεν συμπεριλήφθηκε καθόλου στις ενισχύσεις των προϊόντων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό ή την ενεργειακή κρίση, ενώ και απ’ όσα είναι γνωστά έως σήμερα, εξαιρούνται και από την επιδότηση κόστους των ζωοτροφών.

Καθώς είναι μεγάλη η ανησυχία των μελών της Ένωσης για την οικονομική βιωσιμότητα του κλάδου, αλλά και την δυνατότητα συνέχισης του επαγγέλματος, τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα εξής ζητήματα:
– Το πρόβλημα έλλειψης δημητριακών
– Το ενεργειακό ζήτημα και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης
για το υγραέριο
– Το θέμα του μητρώου

Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης ενημερωθήκαμε ότι θα δοθεί η επιδότηση του 4% επί του τζίρου του β’ εξαμήνου του 2021.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πτηνοτρόφων Μακεδονίας θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Σερραίο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μεσολάβησε ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνάντηση και είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι και εάν ζητήσουμε.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.