Λευτέρης Αβραμάκης: «Εξοργιστικές δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ για την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα»

106
Για ακόμη μια χρονιά, οι παραγωγοί ενεργειακών φυτών αλλά και οι βιομηχανίες των βιοκαυσίμων, παραμένουν «όμηροι» των προκλητικών καθυστερήσ
- Διαφήμιση -

Λευτέρης Αβραμάκης: «Εξοργιστικές δηλώσεις και εκτός πραγματικότητας δικαιολογίες των στελεχών της ΝΔ για την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα».

Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή Σερρών ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη:

- Διαφήμιση -

Με την τιμή των καυσίμων να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και την κυβέρνηση να αρνείται ακόμη και σήμερα να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, οι δικαιολογίες που παρουσιάζουν πλέον τα στελέχη της ΝΔ προκαλούν οργή στην κοινωνία.

Ο λαλίστατος Υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, επιμένει να ισχυρίζεται σε όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα ότι μια τέτοια κίνηση ευνοεί τους πλούσιους και όσους έχουν Porsche Cayenne και ότι όσοι ζητούν να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα είναι με τους πλούσιους. Ο ευφάνταστος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, καλεί τα νοικοκυριά να ψωνίζουν λιγότερα από τα σούπερ μάρκετ για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που προκαλούν μεταξύ άλλων οι τιμές των καυσίμων και ενέργειας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυρίστηκε ότι φεύγει ο χειμώνας και τα νοικοκυριά θα πάρουν μια ανάσα από την μείωση των αναγκών τους για θέρμανση. Το αποκορύφωμα όλων όμως είναι οι απόψεις του Βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα έσοδα του κράτους από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα αντιστοιχούν στις δαπάνες για τα νοσοκομεία και την δημόσια υγεία και οποιαδήποτε μείωση των ειδικών φόρων συνεπάγεται περικοπές στις δαπάνες για την υγεία και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν εάν θέλουν φθηνά καύσιμα ή νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι έχει πληθώρα δικαιολογιών για κάθε πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει και για κάθε κρίση που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Εξακολουθεί να μην υιοθετεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και για ουσιαστικές παρεμβάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους.
Ήδη 18 χώρες της Ευρώπης έχουν μειώσει τους φόρους στα καύσιμα. Το πιο χαρακτηριστικό όμως παράδειγμα της ανικανότητας της κυβέρνησης είναι ότι μέχρι και η Κύπρος που εισάγει καύσιμα από την Ελλάδα και είχε φθηνότερη τελική τιμή λιανικής από ότι η Ελλάδα, αποφάσισε την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης για να αποκλιμακωθούν οι τιμές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από ανίκανη να διαχειριστεί και αυτή την κρίση, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη καθώς οι αστείες πλέον δικαιολογίες της προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά που δεν έχουν Cayenne αλλά αναγκάζονται να βάζουν βενζίνη ή πετρέλαιο σε μη πολυτελή αυτοκίνητα, δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αγοράζουν εδώ και μήνες όλο και λιγότερα βασικά είδη πληρώνοντας όμως περισσότερα στα σούπερ μάρκετ και μένουν χωρίς θέρμανση γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος θέρμανσης. Η κυβέρνηση της δικαιολογίας δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία για την αποτυχία και την ανικανότητά της. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο είναι να αποχωρήσει και να αναλάβουν την ευθύνη και πάλι οι προοδευτικές δυνάμεις με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να διαχειριστεί την κρίση αποτελεσματικά και να υπάρξει διέξοδος με την κοινωνία όρθια.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.