Εκχώρηση ενίσχυσης για επενδύσεις αγροτών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, μένει να περάσει στα Σχέδια Βελτίωσης

Εκχώρηση ενίσχυσης για επενδύσεις αγροτών Αναγκαία φορολογικά κίνητρα για την αγορά serrespost.gr νέο πρασίνισμα Σχέδια Βελτίωσης ΟΠΕΚΕΠΕ τρακτέρ Agrotica Παράταση θεσμικό πλαίσιο δάσωση
- Διαφήμιση -

Εκχώρηση ενίσχυσης για επενδύσεις αγροτών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, μένει να περάσει στα Σχέδια Βελτίωσης

Στις προκηρύξεις αγροτικών επενδύσεων του Ταµείου Ανάκαµψης προβλέπεται η εκχώρηση της ενίσχυσης στους προµηθευτές και έτσι µόνο η ίδια συµµετοχή θα αρκεί για την υλοποίηση των έργων.

- Διαφήμιση -

Το γεγονός αυτό επαναφέρει το πάγιο αίτηµα, η συγκεκριµένη χρηµατοδοτική διευκόλυνση να περάσει στα Σχέδια Βελτίωσης και ειδικότερα στην προκήρυξη που ετοιµάζονται για Μάιο-Ιούνιο.

Άλλωστε, η δηµιουργία «καταπιστευτικού λογαριασµού» µέσω του οποίου λειτουργεί η εκχώρηση, είχε προβλεφθεί στο πλαίσιο εφαρµογής του Μέτρου το 2017 (πρωτότυπη ΥΑ, ΦΕΚ 4302/Β’/2017), ωστόσο τελικά δεν προχώρησε λόγω αδυναµίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μένει να φανεί λοιπόν αν τελικά, ο Οργανισµός Πληρωµών θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες για την πρόσκληση του 2022, κάτι που θα βοηθήσει να γίνουν µε ταχύτητα οι τελικές υλοποιήσεις, όπως γίνεται για παράδειγµα εδώ και χρόνια στο ΕΣΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ τα 3 βήµατα για εκχώρηση ενίσχυσης σε προµηθευτές

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.