Λευτέρης Αβραμάκης: «Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να βρίσκει λύσεις και όχι να αναζητά άλλοθι»

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ευθύνη της κυβέρνησης serrespost
- Διαφήμιση -

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να βρίσκει λύσεις και όχι να αναζητά άλλοθι»

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, δελτίο τύπου εξέδωσε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, ο οποίος αναφέρει:

- Διαφήμιση -

Είναι σαφές εδώ και μήνες ότι ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, τα χαμηλά εισοδήματα της πλειοψηφίας των νοικοκυριών, οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας και η εμμονή της να μην παρεμβαίνει για να περιορίσει τον ασφυκτικό κλοιό που απειλεί την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, έχουν ήδη δημιουργήσει ένα σπιράλ ύφεσης στην ελληνική οικονομία. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πόλεμος που διεξάγεται, οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και η επαγόμενη κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας τόσο στην ενέργεια όσο και στα τρόφιμα πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, πιέζουν με μεγαλύτερη ένταση τους ασθενέστερους οικονομικά, τη μεσαία εισοδηματική τάξη, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις.
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών τα έξοδα της στέγασης (ενοίκια, δάνεια, λογαριασμοί κτλ) ξεπερνούν ήδη το 50% των εισοδημάτων τους και αναγκάζονται να κάνουν ακραίες περικοπές σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, να αφήσουν απλήρωτους λογαριασμούς, να μείνουν χωρίς ρεύμα, να μην αποπληρώσουν δόσεις δανείων κτλ.

Απέναντι στην διογκούμενη αυτή κρίση, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει εδώ και μήνες να μην παρεμβαίνει. Η επιτηδευμένη αυτή αδράνεια, φαίνεται ότι απέκτησε επικοινωνιακό άλλοθι, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποστήριξε σήμερα στη Βουλή, ότι είναι αναμενόμενη η περαιτέρω αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, της ενέργειας και του πετρελαίου, ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα τίμημα το οποίο αποδέχονται ότι θα πληρώσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Για μια ακόμη φορά επομένως ο πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι βρίσκεται μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, δεν την κατανοεί και αρνείται να παρέμβει αποτελεσματικά. Η επικοινωνιακή αξιοποίηση του πολέμου στην Ουκρανία ως άλλοθι, δεν εξαφανίζει τα προβλήματα που επιμένουν να ζητούν λύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία έχει έγκαιρα καταθέσει ένα σύνολο πρακτικών μέτρων και άμεσων παρεμβάσεων που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα τόσο των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών όσο και της μεσαίας τάξης, να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και τις τιμές των καυσίμων και να συνδράμουν στην επιβίωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Το σύνολο των μόνιμων και των έκτακτων μέτρων που έχουμε εισηγηθεί θα αυξήσουν την ανθεκτικότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στο σύνολο των πιέσεων που προϋπήρχαν του πολέμου και που τροφοδοτούνται περαιτέρω από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, «Η κατάσταση απαιτεί γενναίες αποφάσεις, που αν δεν θέλει και δεν μπορεί να τις πάρει η σημερινή κυβέρνηση, οφείλει να δώσει την ευκαιρία να τις πάρει μια προοδευτική κυβέρνηση προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και του λαού».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.