Δ.Βισαλτίας βράβευση των επιτυχόντων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής και Έκθεσης

Δ.Βισαλτίας οι επιτυχόντες του Διαγωνισμού Ζωγραφικής serrespost
- Διαφήμιση -

Βραβεύτηκαν από τον Δήμο Βισαλτίας οι επιτυχόντες του Διαγωνισμού Ζωγραφικής και Έκθεσης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το 2021 αποτέλεσε χρονιά-ορόσημο για τη χώρα μας. Γιορτάσαμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου εθνικού κράτους το 1830, με το όνομα «Ελλάς»

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων του επετειακού έτους 2021, ο Δήμος Βισαλτίας προκήρυξε δύο διαγωνισμούς. Τον διαγωνισμό ζωγραφικής και τον διαγωνισμό γραπτής έκθεσης η δοκιμίου με θέμα «200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».

Δ.Βισαλτίας οι επιτυχόντες του Διαγωνισμού Ζωγραφικής serrespost

 

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου ο Δήμος Βισαλτίας βράβευσε τα παιδιά και τους ενήλικες που διακρίθηκαν στους δύο διαγωνισμούς σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Κασιακόγιας».

Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής «200χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» αφορούσε δημότες και κατοίκους του Δήμου Βισαλτίας σε τρεις κατηγορίες συμμετεχόντων:

Α) Παιδιά Δημοτικού Σχολείου
Β) Παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου
Γ) Ενήλικους καλλιτέχνες

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ζωγραφίσουν ελεύθερα για την επανάσταση, τους ήρωες της, τα σύμβολα του αγώνα, τη διαδρομή της πατρίδας από την δημιουργία του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.

Ευχαριστούμε θερμά τον συντοπίτη μας ζωγράφο κύριο Αθανάσιο Κιουρτάκη και τον ζωγράφο Βασίλη Βαφειάδη οι οποίοι συμμετείχαν στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων και στην ομάδα εργασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ανά κατηγορία διακρίθηκαν:

Α) Παιδιά Δημοτικού Σχολείου:
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Πλήρες σετ Ζωγραφικής: Αλεξανδροπούλου Κωνσταντίνα

Β) Παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Tablet: Ιωαννίδου Χρυσάνθη
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ Tablet: Αχλάδας Αθανάσιος
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ Tablet: Αλεξανδρόπουλος Αναστάσιος

Γ) Ενήλικοι καλλιτέχνες
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Laptop: Βέης Γεώργιος
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ Tablet: Μπαλαμπανίδου Σταυρούλα

Ο Διαγωνισμός Γραπτής Έκθεσης ή Δοκιμίου «200χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» αφορούσε δημότες και κατοίκους του Δήμου Βισαλτίας σε δύο κατηγορίες συμμετεχόντων:

Α) Μαθητές Γυμνασίου
Β) Μαθητές Λυκείου

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν από μία λίστα προτεινόμενων θεμάτων και τα κείμενα τους μεταξύ 300 και 400 λέξεων να διακρίνονται από πρωτοτυπία, λεκτική αρτιότητα και από την ικανότητα οργάνωσης και τεκμηρίωσης της σκέψης τους. Η αξιολόγηση των γραπτών έγινε από τις κυρίες Μπάγκαλα Αναστασία και Ευαγγελία Μπάτσιου και τον Γραμματέα του Δ.Σ. Απόστολο Ντόλκο.

Τα παιδιά που διακρίθηκαν ανά κατηγορία είναι:

Α) Μαθητές Γυμνασίου
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Laptop: Λωτίδου Ευαγγελία
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ Smartphone: Κουτούλα Γεωργία
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ Tablet: Φραντζανάς Δημήτριος

Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής έλαβαν οι: Ιωαννίδου Χρυσάνθη, Κογκαλίδης Αναστάσιος και Παντράκη Χριστίνα.

Β) Μαθητές Λυκείου
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Laptop: Τέζα Φωτεινή
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ Smartphone: Ταχυδρόμου Μαρία-Παρθένα
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ Tablet: Βλάχου Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής έλαβαν οι: Αλεξούδης Αλέξανδρος και Καραγιάννης Πασχάλης

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, η Πρώην Υπουργός, Βουλευτής της ΝΔ κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Αδαμούδης, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, κ. Θοδωρής Βαδικόλιας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών κ. Νίκος Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Λεωνίδας Ψαρράς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βισαλτίας κ. Θωμάς Μπιμπλιάς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βισαλτίας, κ. Θωμάς Μπακαλούδης, ο Γραμματέας του Δ.Σ. Βισαλτίας κ. Απόστολος Ντόλκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τερπνής Αθανάσιος Μιχαλάκης, η αντιπρόεδρος της Κοινότητας Νιγρίτας κα Κατερίνα Χατζηστραβού, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, η Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, κα Αλεξάνδρα Καρρά, ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Μαυροθάλασσας κ. Γεώργιος Τέζας, εκπαιδευτικοί και γονείς.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.