Πνευματικοί Δημιουργοί των Σερρών – Έκδοση του 9ου τόμου της Επιστημονικής Περιοδικής Έκδοσης «Σίρις»

Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Σερρών κοπή βασιλόπιτας Πνευματικοί δημιουργοί των Σερρών serrespost
- Διαφήμιση -

Έργο : «9ος Τόμος της Επιστημονικής Περιοδικής Έκδοσης «Σίρις»».

Δημιουργός: Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών

- Διαφήμιση -

Ο Σύνδεσμος φιλολόγων Ν. Σερρών συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση και προσπάθεια, και για την υποβοήθηση και αναβάθμιση της φιλολογικής και παιδαγωγικής διαδικασίας στην Εκπαίδευση, κι ακόμα πέρα από το σχολικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, και για τον εμπλουτισμό του πνευματικού και δημιουργικού πολιτισμού της κοινωνίας μας, εξέδωσε τον 9ο τόμο της Επιστημονικής Περιοδικής Έκδοσης «Σίρις».

Ένας καλαίσθητος τόμος, πλούσιος σε περιεχόμενο και υπέροχη θεματολογία, τιμά και αναβαθμίζει την πολιτιστική δημιουργία και το πολιτιστικό μας επίπεδο με τη συμβολή φιλολόγων και άλλων πνευματικών δημιουργών.

Μπορεί κανείς μέσα σ’ αυτόν τον υπέροχο τόμο να βρει επιστημονικά άρθρα και μελέτες σχετικές με τον Όμηρο, την Τραγωδία, τη ρητορική, την Ιστορία, τη νεοελληνική λογοτεχνία, την αφηγηματολογία, βιβλιοκρισία και άλλα υπέροχα θέματα.

Πορευόμενος όλη μου τη ζωή στο χώρο της εκπαίδευσης και του Ελληνικού πολιτισμού, νιώθω περήφανος για τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς και θέλω, εκ βαθέως καρδίας να συγχαρώ και να ευχαριστήσω πρώτα :

Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής: Ευγ. Δανιηλίδου, Ελευθ. Ζάγκα, Ιω. Κιορίδη, Αθαν. Κούγκουλο, Γ. Μανωλίδη, Β. Μπετσάκο, Χρ. Παπαδημητρίου, Ιω. Παπαδοπούλου, Π. Σαμσάρη και Πην. Τζιώκα.

Ύστερα τους συγγραφείς των άρθρων:

1. Αννίτα Αλεξιάδου, για την δικαιοσύνη στην θρησκεία. 2. Βασιλική (Σύλια) Ζέττα για τον Λυσία και την Αρχαία Ελληνική Ρητορική.

3. Ελένη Λιούσα: Ο Όμηρος και η σύγχρονη ποίηση.

4. Ευαγγελία Λυτζερίνου : Ψηφιοποίηση και ιστορική έρευνα.

5. Ισιδώρα Μάλαμα: Ο Αχιλλέας και ηθική τελείωση του Ιλιαδικού Ήρωα

6. Χριστ. Μεγαλομύστακα για την Ελένη και τις παραλλαγές των μύθων

7. Δώρα Μπαγανά: Αφηγηματική οικονομία και κλασσικό διήγημα

8. Θεόδ. Στάμος : φιλαναγνωσία στο σχολείο

9. Ειρήνη Χατζοπούλου, Πάπισσα Ιωάννα του Ροΐδη: σχήμα μεταφοράς και η Αριστοτελική του καταγωγή.

10. Βιβλιοκρισίες από τον εξαίρετο φιλόλογο Πέτρο Σαμσάρη.

Ένας υπέροχος τόμος, ένα πλούσιο πνευματικό δημιούργημα που αξίζει και μπορεί να στολίζει τη βιβλιοθήκη της κάθε οικογένειας και βέβαια τις βιβλιοθήκες όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής μας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου φιλολόγων Ν. Σερρών (Δώρα Μπαγανά, Πρόεδρο, Απ. Μπάτη, Αντιπρόεδρο, Ισιδώρα Μάλαμα Γενική Γραμματέα, και τα υπόλοιπα, μέλη με ανάλογες δραστηριότητες (Φωτεινή Πύρτσιου, Άννα Παντελίδου, Στέλλα Παπούλια και Μαρία Μερεμετίδου).

Συνεχίζουν επάξια την σπουδαία και δημιουργική προσπάθεια του προηγουμένου ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων, και συμβάλλουν ουσιαστικά και πολύτιμα στη διευκόλυνση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών και στην πολιτιστική αναβάθμιση της Σερραϊκής κοινωνίας.

Ζήσης Μητλιάγκας, Φιλόλογος

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.