Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου (13-2-2022)

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 13-2-2022 serrespost
- Διαφήμιση -

Νέοι εθελοντές από διάφορα μέρη της Ευρώπης συνεργάστηκαν για να ευαισθητοποιήσουν τη σημασία του ραδιοφώνου

Στις 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ραδιομαραθώνιος από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου στο Ρόδον FM 95. http://rodonfm.net/

- Διαφήμιση -

Για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι σύλλογοι Praxis Greece, από τις Σέρρες, η United Society of the Balkans, από τη Θεσσαλονίκη και Όμιλος Σερρών για UNESCO . Σε αυτή τη δραστηριότητα εθελοντές από διάφορα μέρη της Ευρώπης συνεργάζονται για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη σημασία του ραδιοφώνου στην κοινωνία.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καθένας από αυτούς παρουσίασε προγράμματα διάρκειας μιας ώρας στα οποία μιλήσαν για διαφορετικά θέματα π.χ. Η ενεργή συμμετοχή των νέων, η βιντεοπαρακολούθηση, η ανεργία των νέων στην Ευρώπη και η διαφθορά είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν αυτή την Κυριακή. Φυσικά πραγματοποίησαν και πρόγραμμα μαζί για ενημέρωση και συνομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου μεταξύ 3 και 5. «Είμαι ενθουσιασμένος για το αύριο, θα είναι μια μοναδική εμπειρία με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και υπόβαθρα για να ευαισθητοποιήσουμε τη σημασία του ραδιοφώνου», είπε ο Cece, ένας από τους νεαρούς εθελοντές.
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ραδιόφωνο είναι το μέσο στο οποίο οι πολίτες έχουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, με 58%. Άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως ο γραπτός τύπος και η τηλεόραση, είχαν ποσοστό εμπιστοσύνης 51%.

Στις 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ραδιομαραθώνιος από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΡαδιοφώνΦέτος, η UNESCO έχει επικεντρώσει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου στη σημασία της διατήρησης αυτής της εμπιστοσύνης στη ραδιοφωνική δημοσιογραφία. «Το ραδιόφωνο είναι ένα ισχυρό μέσο για τον εορτασμό της ανθρωπότητας σε όλη της την ποικιλομορφία και αποτελεί πλατφόρμα για δημοκρατικό λόγο», δηλώνει η Unesco. https://en.unesco.org/commemorations/worldradioday

Παράλληλα προώθησαν μέσω Official hashtag την “Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου” #WorldRadioDay

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.