ΔΗΠΕΘΕ Σερρών – “Γης Αερικά” (19/2/22)

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών - “Γης Αερικά” serrespost
- Διαφήμιση -

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών – “Γης Αερικά” (19/2/22)
Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Κ. Παλαμά, Ν. Καζαντζάκη & Η. Βουτιερίδη, από την Εταιρεία Θεάτρου Enigma, στο Δημοτικό Θέατρο “Αστέρια”.

Η νέα παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Enigma “ΓΗΣ ΑΕΡΙΚΑ”, για μια παράσταση στις Σέρρες το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Αστέρια”.

- Διαφήμιση -

Πρόκειται για τη νέα της παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Enigma, σε δραματουργική επεξεργασία Αστερόπης Χαριτίδου και σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών - “Γης Αερικά” serrespost

Γιατί η καρδιά σου ξέχασε όσα τα χείλη σου είπαν..?
Στην παράσταση παρακολουθούμε τρεις διαφορετικές ηρωίδες: την Τρισεύγενη (από το ομώνυμο έργο του Κωστή Παλαμά), την Ηλιογέννητη (από το ομώνυμο έργο του Ηλία Βουτιερίδη) και τη Σμαράγδα (από το έργο Πρωτομάστορας του Νίκου Καζαντζάκη, που στηρίζεται στο δημοτικό ποίημα “Το Γεφύρι της Άρτας”).

Τρεις ηρωίδες που θυμίζουν αερικά λαϊκών θρύλων, με ιστορίες παράλληλες και κοινή μοίρα. Μέσα από τους διαλόγους των έργων βλέπουμε να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, ένα κομμάτι δικό μας, ένα κομμάτι τόσο παλιό και τόσο σύγχρονο μαζί, ένα κομμάτι Ελλάδας.
Δημοτικά τραγούδια, θρύλοι, λαϊκά παραμύθια, δοξασίες, ήθη, έθιμα, χρησιμοποιήθηκαν ως υλικό για τα θεατρικά έργα του “Ρωμαίικου Συμβολισμού”, καθως τα παραδοσιακά και λαογραφικά στοιχεία του τόπου, λειτουργούν ως ενωτικός ιστός, που φέρνει τους ανθρώπους από το χθες στο σήμερα. Μέσα στον πυρήνα της Νεοελληνικής Παράδοσης υπήρχαν πάντα τα σπέρματα των αρχαιοελληνικών μύθων, οι αξίες, η ψυχή, η ιστορική διαδρομή ενός λαού μέσα στο χρόνο.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών - “Γης Αερικά” serrespost

Δραματουργική επεξεργασία: Αστερόπη Χαριτίδου
Σκηνοθεσία: Κυριάκος Δανιηλίδης
Παίζουν: Κυριάκος Δανιηλίδης, Κατερίνα Κασελίμη, Αστερόπη Χαριτίδου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Καρούλια
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Enigma

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία παράστασης: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων
TAMEIO :
10 ευρώ (κανονικό)
8 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :
8 € Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου “Αστέρια” (καθημερινά 10.00π.μ. – 14.00)
10€ viva.gr

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.