Ερώτηση Αβραμάκη για την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ και την στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στην ΠΕ Σερρών

Η επιδότηση μάλιστα δεν θα αφορά καν το σύνολο των οικιακών καταναλωτών αφού θα επιδοτείται μόνο όσα ταυτοποιηθούν ως κύρια κατοικία
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Αβραμάκη για την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ και την στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στην ΠΕ Σερρών

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης στην ερώτηση που έκανε στη Βουλή, επισήμανε ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αγρότες της Π.Ε Σερρών η κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ.

- Διαφήμιση -

Οι Βουλευτές που συνυπογράφουν την Ερώτηση τονίζουν ότι οι ανταποκριτές του ΟΓΑ στην ΠΕ Σερρών διεκπεραιώνουν μεγάλο όγκο υποθέσεων των ασφαλισμένων των χωριών. Η κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες ασφαλισμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και θα αναγκαστούν σε πολλαπλές επισκέψεις στα υποστελεχωμένα καταστήματα του ΕΦΚΑ. Αυτό συνεπάγεται μεγάλο κόστος, ιδίως για τα απομακρυσμένα χωριά του Νομού, μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων λόγω της διαθεσιμότητας των ραντεβού και πολλές χαμένες εργατοώρες. Παράλληλα τονίζουν ότι οι μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων που θα απαιτηθούν εν μέσω μάλιστα της πανδημίας μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη διασπορά του COVID.

Δεν παραλείπουν μάλιστα να υπενθυμίσουν ότι σε δύο ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβράμακη, όπου μεταξύ άλλων ζητείτο από το Υπουργείο Εργασίας να ενημερώσει τη Βουλή και τους πολίτες των Σερρών για τις κενές οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ΠΕ Σερρών και τυχόν χρονοδιάγραμμα κάλυψης αυτών των κενών, το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει απαντήσει. Σημειώνουν μάλιστα ότι το 2021 είναι πολλά τα στελέχη του ΕΦΚΑ που έχουν συνταξιοδοτηθεί χωρίς να έχουν αναπληρωθεί οι θέσεις τους και καλούν τον Υπουργό να απαντήσει εάν μπορούν οι υπάρχοντες υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να ανταποκριθούν στον επιπλέον φόρτο εργασίας που συνεπάγεται η κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ.

Τέλος οι Βουλευτές ζητούν και πάλι να απαντήσει το Υπουργείο Εργασίας για το πόσες είναι οι κενές οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην ΠΕ Σερρών, πόσοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ ΠΕ Σερρών συνταξιοδοτήθηκαν το 2021, πόσοι έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης και πόσοι αναμένεται να αποχωρήσουν μέσα στο 2022. Επίσης ζητούν απαντήσεις για το πώς και πότε σκοπεύει το Υπουργείο Εργασίας να στελεχώσει τα καταστήματα του ΕΦΚΑ στην ΠΕ Σερρών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίας και να εξυπηρετούν τους πολίτες που προσφεύγουν στις υπηρεσίες των καταστημάτων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.